lördag 18 september 2010

23.34

Bloggare är så olika. En del berättar allt. Andra inget. En del läser samma genrer som en själv. En del avskyr ens älsklingsböcker. Ändå kan man fast.

Johan på Bokhyllning bedriver ju nästan ingen blogg, utan hans korta inlägg är närmare  illustrerade (?) tweets. Han är självskriven gäst på den här festen, för jag har blivit hemskt nyfiken på vem han är – för det är nästan omöjligt att få reda på via bloggen.

Tekoppen vet jag däremot väldigt mycket om. Så modig, så stark och så fin blogg. Jag vill prata om Torgny med dig. Och om Virginia. Och så vill jag ge dig en stor kram!

En annan bloggskribent som ofta besöker mig är Ann-Sofie på Ooofbok. Hon hör till dem jag inte hälsar på lika ofta. Och det där kan man också dryfta lite grann – att reciprociteten i bloggvärlden inte alltid fungerar på så sätt att man läser varandras bloggar lika mycket. Men Ann-Sofie – jag tycker så mycket om att du kommer och lämnar avtryck hos mig, och jag har lovat mig själv att knacka på hos dig mycket oftare!

Och så finns det såna bloggar som verkar vara med precis över allt. Som Annikas Litteratur- och kulturblogg. Jag blir matt och full av beundran av det ambitiösa anslaget i den här bloggen. Om jag har förstått det rätt sköter Annika hela ruljansen själv också!

10 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Det är så himla trevligt att få vara på kalas men jag är ju ingen nattsuddare. Nu tackar jag för mig. Jag lägger min present till dig - George Perecs Livet en bruksanvisning - därborta på hyllan så kan du läsa min favoritbok när det är lugnt. Tack för en rolig kväll!

Vixxtoria sa...

Åh, jag älskar när folk ger mig sina favoritböcker. Tack Ann-Sofie, och kul att du kom!

Holly Hock sa...

Nu måste jag också gå och lägga mig. Tack så jättemycket allt! Supertrevligt! Det här får vi göra om, eller hur?

Vixxtoria sa...

Holly: Självklart. I alla fall väntar jag mig att bli tillbakabjuden på tebjudningar lite här och där framöver ;-)

Kul att du kom, jag undrar om jag inte själv ska dra mig tillbaks med en god bok ett tag. Festen sköter i stort sett sig själv vid det här laget.

Böcker, böcker, böcker sa...

Jag har lite svårt att bestämma vad jag ska lämna kvar, men jag tror det blir Binu och den stora muren av Su Tong som på ett magiskt sätt skildrar kinesisk myt/historia samtidigt som det är en fantastisk kärlekshistoria om en stark kvinnas kamp för att återförenas med sin älskade.

Jag hoppas den kan väga upp för mitt oinbjudna uppträdande. Tack för en otroligt rolig kväll!

Vixxtoria sa...

Böcker... : Åh, en bok till mig :-) Jag har inte läst många böcker om Kina, så det blir jag glad för. Hoppas den inte är så svår att få tag i!

Och jag vill – igen – understryka att det var otroligt roligt att du kom, gav dig tillkänna och deltog så mycket!

Johan sa...

ojoj, här finner man sig på kalas utan att ens ha märkt det själv. Så trevligt!

Kanske flera av de andra gästerna också varit så inne i sina diskussioner att de inte märkt mig, jag lyssnar mer än jag pratar.

Mig hittar man antagligen nyfiket tittande i värdinnans bokhyllor. Det anses ibland vara ofint beteende att göra så när man kommer hem till folk, men jag gissar att jag blir förlåten och förstådd i det här sällskapet och sammanhanget.

Vixxtoria sa...

Johan: Det var alltså du som drog ut böckerna i bokhyllan för att leta efter mitt mörka förflutna?

Johan sa...

Aah, uhm, aeeh, nae, de var nog så innan tror jag?

Vixxtoria sa...

Johan: Försök inte! Jag vet preciiiiis var allting står i mina bokhyllor.

Men eftersom du gillar bokhyllor (enligt programförklaringen på din blogg) så kanske du helt enkelt vill se hyllan utan böcker?