söndag 19 september 2010

00.30

Nu ska jag erkänna att jag anstränger mig rätt mycket för att reta upp Lisa på Tinyfeist. Hon påstår ju att hon har ett väldigt eldfängt humör, och det skulle vara intressant att se ett exempel på det. Fast egentligen vill jag fråga henne hur det går med skrivandet. Och diskutera Läsandet och Jakten På Den Perfekta Boken.

Kanske kan Bokmania hjälpa till? Hon har så bred smak, och verkar väldigt säker på vad hon ska beta av (det beundrar någon som jag, som lätt lockas till både det ena och andra).

5 kommentarer:

Lisa sa...

Kära Vixxtoria. Kära, kära Vixxtoria. Du är väl ändå härligast? Om du visste hur högt jag skrattade alldeles nyss... jag har förstått, både nu och förut, att du i allra högsta grav ställer dig tvekish till mitt humör så som jag beskrev det den där gången när jag berättade om hur namnet Little room of tinyfeist föddes. Men jag är rädd att humöret har mer med den livs levande Lisa att göra, än med den typ av ord som präntas ned på papper eller skärm. Då kan man tänka, varför heter den då så, hennes blogg? Och på det kan jag bara svara... hjärnsläpp, när jag döpte den! ;-) Tänkte aldrig att den skulle bli annat än en tillfällig tankesmedja som inte en kotte skulle hitta.

Men jakten på den perfekta boken går vidare. Och skrivandet går ganska fint. Jag pausar litegrann nu när jag jobbar och pluggar igen, men min berättelse trivs jag bra med. Livet, och dess berg- och dalbanor, steg in och tog lite för mycket plats bara.

Vixxtoria sa...

Lisa: Jag skulle gärna vilja träffa dig på riktigt. Fast kanske helst inte att du skulle bli arg – jag är lite rädd för arga människor. Men fördelen med skriftlig kommunikation är ju att eftertanken som krävs oftast får känslorna att svalna lite. Eller så finns utbrotten för alltid dokumenterade.

Jag är väldigt nyfiken på vad du skriver, och pausa inte för länge så att liv och plugg tar kraft från viljan att berätta.

Och det verkar ju som om du hittar några Perfekta Böcker då och då! (jag vill kolla upp No!)

Lisa sa...

Jag skulle gärna vilja träffa dig också, och jag vågar nog lova att jag inte skulle vara arg på dig. Jag kan vara ganska hetsig, men aldrig utan orsak (nästan aldrig i alla fall) ;-)

Ja.. jag hade ju en liten kort tanke om att jag skulle dokmentera skrivandet i bloggen också, men det höll väl i sisådär ett eller två inlägg tror jag. Det blev en kvävande känsla av wannabe-författare som jag inte riktigt trivdes med. Men det är ändå roligt att du är nyfiken!

Jag hittar och läser dem, jodå. Bara det att det lilla rummet faller i träda hela tiden.. jag begriper inte varför, jag tycker jag skakar liv i det gång efter gång, men så plötsligt hör jag snarkningarna från andra sidan dörren. Det är som att Little room poppar sömnpiller i smyg, eller nåt.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Ojojo, menar du det Vixxtoria att jag skulle kunna hjälpa till att hitta den perfekta boken? Det är nog en omöjlig uppgift. Jag tror att det är väldigt många variabler som påverkar om en bok upplevs som perfekt - just där och då och av just den eller den personen. Det som är tjusningen med att leta efter den perfekta boken/läsupplevelsen är just letandet. Ungefär som Karin Boye skriver, att det är resan som är mödan värd. Själv fasar jag för att hitta den en gång för alla, för då skulle det antagligen bli meningslöst att fortsätta läsa fler böcker, vilket vore ju närmast en personlig tragedi. Jag vill leta vidare och alla som vill får leta tillsammans med mig.

PS. Nu har jag äntligen läst "Den täta elden" som du gav mig i virtuell julklapp :-)

Vixxtoria sa...

Lisa: Jag tycker faktiskt att bloggar kan vila ett litet slag om man inte orkar. Är det inte kul, så är det inte kul, och ibland är det roligare att leva på riktigt. (Dessutom är det väldigt vilsamt att ibland leva sitt liv utan att fundera över nästa blogginlägg.)

Jag är på riktigt intresserad av ditt skrivande – dels för att jag professionellt forskar om det, och dels för att jag gärna skulle vilja läsa nån gång. Så du måste ju bli klar!

Bokmania: Tja, du verkar väldigt målmedveten i ditt val av litteratur. En dammsugning för att få tag i den bästa blandningen. Högt och lågt, brett och smalt! Jag tror för övrigt inte att man hittar Boken "en gång för alla". Det finns sannerligen och säkerligen tillräckligt många bra böcker i världen, och dessutom passar de lite olika vid olika tidpunkter... Men ibland misströstar man ju och tror att man ALDRIG ska hitta nåt bra igen. Då är det bra att fråga nån annan, haha .-)

Vad fantastiskt att du letade reda på Edelfelds bok! Måste gå till dig och läsa!