lördag 18 september 2010

Mat och dryck

Jag får bryta in lite här mellan mina förproducerade inlägg och beskriva förtäringen. Spectatia har en lång stund efterlyst gin & tonic och det går alldeles utmärkt att blanda till sig en sån på drinkbordet. Där finns också flera ölsorter (bland annat till Lyran), själv är jag väldigt förtjust i belgiska öler (till exempel Palm), men Heineken eller en klassisk Hof eller så kan jag också fördra. Eller Kilkenny. Eller Guinness. Eller...

Ja i alla fall finns både vitt (mest Chardonnay som en hyllning till Bridget Jones) och rött (övervägande italienskt), men några flaskor rosé för den som liksom jag har en sådan svaghet. Bland de starkare sakerna gillar jag martini, portvin och sherry, men där finns konjak och whisky också. Och jag tror att man skulle kunna använda sambons alla tomater till nån slags Bloody Mary.

Alkoholfritt bjuder jag på min pappas flädersaft, sambons röda vinbärssaft, vatten från kranen (jag har haft besökare som velat buteljera och ta med sig härifrån, så det är sannerligen inte ett dåligt val), och min mormors äppeldricka. Te (gotländsk sommarblandning) och hemrostade, hemmalda kaffebönor.

Och buffébordet? Tomatsoppa och äppelpaj. Scones, honung och marmelad. Rostade grönsaker. Skaldjursrisotto och små små rullade köttbullar med kapris. Västerbottensost, Brie, Gouda och Camembert. Laxpaj och tomat- och oliv-paj. Och nån slags quiche gjord på julskinka. Hemmagjord mascarponeglass, chokladmoussen från den här boken. Och sen... jag vet inte riktigt, det måste ha varit något mer som blivit uppätet redan.

Tyvärr har det redan blivit mörkt, och kamerablixten fungerar inte, men annars skulle jag så klart ha tagit en bild av hela festbordet.

En annan trevlig sak som hänt är att folk kommit hit objudna. Hit med fler objudna gäster!

Hittills har jag lokaliserat (vilket ju är lite svårt eftersom jag inte vet hur nån ser ut mer än i vissa fall ett par stajlade foton från blogen) Agneta-utan-blogg, Böcker böcker böcker, och LisaH.

12 kommentarer:

Holly Hock sa...

Mmmm, jättegott! Alltihop!

enligt O sa...

Rödvin är aldrig fel...

Spectatia sa...

Mmm... Den satt fint! Nu några köttbullar och en Kilkenny. :-)

Anonym sa...

Det här är hick den bästa festen jag har bevistat på länge. Ja alltså det stod en bag in box alldeles övergiven i ett hörn och eftersom jag tänker på miljön så tänkte jag som så att det är bäst att jag dricker upp den för annars hälls den bara ut och vilket slöseri är inte det med jordens resurser??/Agneta (tror jag)

Vixxtoria sa...

Agneta (tror jag, jag ser lite suddigt): Det finns en flaska hemmagjord fläderbärslikör i ett hörn också. Du kanske kan förbarma dig över den?

(Och härligt att du gillade festen och att du kom :-) Varför har inte du en blogg så man kan våldgästa dig?!)

Bokbabbel sa...

jag är mätt ännu idag, vilken dignande buffé!

Vixxtoria sa...

Ja, jag hoppas att det fanns något för allergiker. Eller mot allergiker menar jag. Eller utan allergiker. Nej, jag har fortfarande problem med prepositionerna idag. Jag får återkomma.

Full bokhylla sa...

Smaskens! Jag föredrar liksom Lyran virtuella kalorier för närvarande (är 15 kilo på väg mot målet och tänker inte falla för några frestelser förrän jag nått dit!)!

Mind the Book sa...

åh, vad kul det låter! har tagit mig igenom hela det här inlägget och har ont i magen av skratt och allmän bloggkärlek

fellow bloggers, hoppas vi ses på Bokmässan!

Vixxtoria sa...

Full bokhylla: Jag gillar inte karaktärsfasta människor, bara så du vet ;-)

Mind the book: Ja, det var den där känslan av bloggkärlek som jag ville åt. :-))

Full bokhylla sa...

Tror du jag skulle behöva gå ner 15 kilo plus om jag hade karaktär?

Vixxtoria sa...

Full bokhylla: Inte vet jag :-D Du kanske är en sån där karaktärsfast jojobantare.