tisdag 18 maj 2010

Vinstvarning?

Lyran har ordnat ett Selmatips med anledning av det stundande två års-firandet av den allra ädlaste av bokbloggar: Lyrans Noblesser. Om man rätt kombinerar ettor, kryss och tvåor finns chansen att vinna en bok med både Löwensköldska ringen och Charlotte Löwensköld. Om du inte vill delta i tävlingen tycker jag du ska läsa böckerna ändå, för Charlotte är en av de starkast lysande hjältinnorna i svensk litteratur, och det vore synd om dig om du aldrig fick lära känna henne.

Och tänk, nu fick jag ju alldeles osökt en anledning att spela I've seen it all – en av de så kallade Selma songs ur filmen Dancer in the dark. Av och med Björk, som just tilldelats årets Polarpris. Här med Peter Stormare också, förresten:

8 kommentarer:

Helena sa...

Charlotte är en av mina absoluta favoriter också!

Hermia sa...

Där fick du till det :-)

Vixxtoria sa...

Helena: Jag har länge tänkt att jag måste skriva något riktigt ordentligt om Charlotte, men det är konstigt att just de böcker man tycker allra mest om är svårast att skriva om. Men det kommer!

Hermia: Ja, jag tyckte jag var väldigt listig :-) (Och jag behöver ju inte tala om för Lyran att jag bara deltar i hennes tävling för att jag ville spela Björk, eller hur?)

Hermia sa...

Nej allt behöver man ju inte berätta i sin blogg :-)

snowflake sa...

Härligt med lite Björk! jag gillade filmen också, trots att jag inte alls är förtjust i von Triers filmer.

Vixxtoria sa...

Snowflake: Ja, Björk måste man spela ibland. Jag har i flera veckor förtvivlat letat efter en förevändning att spela hennes Bachelorette (som är min favorit), men inte kommit på någon orsak. Det har gått så långt att jag funderat på att läsa Moby Dick, eftersom låten har textraderna: "If you forget my name/You will go astray/Like a killer whale/Trapped in a bay"...

Men nu när jag kunde klämma in en annan Björksång så har jag lugnat mig lite och den vita valen får vänta.

Lyrans Noblesser sa...

Men om man berättar allt i sin blogg blir det ju läst... Hehe :-)

Vixxtoria sa...

Lyran: Jamen hej! Skulle bara kolla om du hängde med!

Ärligt talat behöver jag faktiskt nya upplagor av min mycket slitna, antikvariska dubbelvolym L:ska ringen/Charlotte L. :-))