onsdag 19 maj 2010

Och år 2349 kommer litteraturhistorikerna att ge mig rätt!

Jag är nästan helt övertygad om att världshistoriens bästa böcker inte kommer skrivas och ges ut i Sverige just 2010.

Och om jag skulle ha fel kan jag lika gärna läsa dem 2011.

Eller 2015, om jag får lite tid över då.

5 kommentarer:

snowflake sa...

Och nu måste du bevara detta på nåt sätt så dina barnbarns barnbarns barnbarnsbarn kan kontrollera att du fick rätt. Skriv ut inlägget och lägg det tillsammans med årets bokkataloger i ett bankfack under jord.

Vixxtoria sa...

Snowflake: O ja. Vilket bra förslag. Och så ska jag rita en skattkarta också, och låta gravera in den på en platinaplatta som jag murar in i väggen till Lunds Domkyrka. Det hela kommer att bli en muntligt traderad legend i min släkt, och alla mina efterkommande kommer att vänta på år 2349 som om det vore de dödas uppståndelse.

Det låter rätt komplicerat faktiskt. Jag funderar på om man i stället ska chansa på att litteraturhistorikerna och google kommer att ha nåt samarbete om 340 år.

snowflake sa...

Du tror inte på apokalypsen alltså? ;-)

När jag tänker efter så är väl den största risken att ingen längre kan läsa svenska språket. Kan du mandarin?

Bokomaten.. sa...

Tycker annars att det låter hur skönt som helst om du lyckas behålla den inställningen. Jag tycker jag stressas hela tiden av att jag inte hinner läsa i samma takt som jag hittar böcker jag VILL läsa.

Vixxtoria sa...

Snowflake: Om det hinner ske en apokalyps innan 2349 så tror jag det innebär att bankfacken (eller kartan) försvinner, och hela besväret med att bevara detta yttrande för framtiden blir obsolet.

Mina barnbarnsbarnbarns barnbarn kanske kan mandarin. Jag kan be en kollega översätta min spådom till kinesiska tecken; det är möjligt att de kommer att vara mer beständiga än det latinska, ljudbaserade alfabetet. (Fast om jag ska göra en annan förutsägelse som språkvetare, så är jag ganska säker på att om mandarin blir lingua franca så kommer man nog använda sig av ett förenklat skriftspråk, möjligen en variant av pin yin.)

Bokomaten: Jag stressas ibland (fast det har känts ganska lugnt under våren faktiskt. Men just det här inlägget var inspirerat av att precis alla bara skrivit om Ajvide de senaste dagarna. Och egentligen vill jag läsa (jag tycker mycket om A), men jag blev så övermätt att jag liksom inte kan förmå mig att ens göra en bloggrunda.... Så nu känner jag att jag måste vänta tills jag liksom inte är så mätt att det står mig upp i halsen längre.