söndag 9 maj 2010

Om kläder som jag hunnit köpa

Här har jag suttit instormad vid Atlantkusten en dryg vecka bara för att återkomma till civilisationen (also known as "nätuppkoppling") och upptäcka hela kommentarsfältet fullt av frågor efter bilder på mina nya skor!! Och jag som äntligen trodde att jag hittat en liten nisch i världen där folk var ointresserade av mode.

Nåväl. Här är skorna, som är så foträta det går att hitta (och tyvärr inte 7 cm höga). Till vänster om dem finns bokhögen. Den kostade exakt 14 kronor mer än skorna, så jag lade till några Compede-plåster i skohögen för att balansera.
Jag försäkrar också att jag inte alls har slutat blogga, det har bara blivit en tillfällig anhopning av tilldragelser i både jobb- och privatliv som tagit all min vakna tid.
Eftersom jag vet att många av mina läsare tillhör den omtänksamma delen av befolkningen vill jag försäkra att det i stort sett bara är trevliga händelser som håller mig borta från bloggningen. Planerade familjetilldragelser som bröllop och barnafödslar (nej, jag är inte huvudperson i någotdera, men det är ingen ände på de presenter och sånghäften som ska ordnas) och semestrar, samt en samling vetenskapliga konferenser som kräver både förberedelser, resande och närvaro. Det känns tråkigt att bloggningen blir satt på undantag – inte minst för att jag har riktigt många halvfärdiga blogginlägg som jag gärna vill publicera – men det har visat sig helt ogörligt att få till dem de sista veckorna. Dessvärre blir det enligt almanackan ingen ordning på det här bloggandet förrän majs utgång, men jag hoppas på några gästspel då och då, och att kanske hinna kika in hos någon annan emellanåt.

7 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Tack för livstecken och bild på böcker och skor. Även jag har en dylik tvärvetenskaplig nisch på min blogg då jag har en faiblesse för sneakers :-)

Jag har tittat in här då och då och funderat lite på vart Vixxtoria vandrat i sina nya skor med sina nya böcker, men tänkte att det skulle komma en förklaring vad det led.

Och det gjorde det ju. Du har varit saknad. Men ingen stress, lev livet (det riktiga) i maj så ses vi snart igen :-)

Hundöra sa...

Oönskad har jag läst och fann den ganska intressant :)

Vixxtoria sa...

Paperback: Jag boostar mitt ego genom att höra att jag är saknad!

Jag tycker däremot ganska mycket om att blogga lite i mitt liv, och jag har liksom ingen "bloggtorka", jag har tidsbrist. Och det är lite tråkigt, men det blir nog bra med det också så småningom.

Jag ska surfa förbi dig vad det lider och kolla in sneakerserna.

Hundöra: Möjligen kan jag ha läst om den hos dig. Det är hur som helst en bok som jag noterat för ett bra tag sen efter att ha läst om den på en eller annan bokblogg, men jag minns inte längre vilken. Faktiskt är varenda en av böckerna i högen "bokbloggsböcker".

Lilla O sa...

Kanske ska publicera en bild på mina lila converse när de anländer från amazon med en massa böcker som sällskap...

Ta hand om dig och njut av maj!

Jenny sa...

Jag väntar så gärna på nya blogginlägg; ta hand om allt i den däringa "andra världen"(alltså den som inte stavas litterära), upplev våren när den behagar komma...och kom igen så snart tiden finnes. Det är det som är så attans bra med böcker&läsande: de/det finns kvar&bara väntar på dig i godan ro.

Jenny sa...

Ja, just de´t, måste få kommentera den fina bokhögen oxå(skorna va´himla söta förresten): Never let me go var helt fascinerande, och skrämmande, my suggestiv. Vi som var Mulvaneys letade jag efter i på allehanda boklådor i över ett år tills pojkvännen till slut fann den(jag ville ha den på svenska): och den var Absolut värd både väntan, längtan& letandet. En av Oates Riktigt Bra. Och så Prep- loved, loved, loved it. Och slutligen: Sarah Waters...jag är inne i ngt slags SarahWatersdimma just nu efter att ha sett henne på Internationell författarscen för ett par veckor sedan. Hon är helt underbar. Har precis avslutat Livstråden(fantastisk), och den nya stora fina röda ligger hemma och väntar...

Vixxtoria sa...

Lilla O: Gör gärna det, men glöm inte att böckerna ska kosta lika mycket som skorna ;-)
Och tack för omtanken – det jag tycker är tristats med alla måsten just nu är att jag minst av allt kan njuta av att det blivit vår. Men så är jag ju ingen vårmänniska heller...

Jenny: Oja, böckerna läggs på hög (men jag klämmer in en del lästid, faktiskt, men det irriterar mig att jag inte riktigt har ro att skriva de där inläggen som jag har lust med...). När jag har mycket att göra blir bloggningen ett så bra tillfälle att ändå lyckas ha lite socialt liv. Men lite vänsterhandsbloggning utan djupare analyser hoppas jag klämma in på nätterna ibland ;-)

Roligt att höra att du har så mycket bra att säga om mina nya böcker. Jag tror att jag nästan samlat på mig tips om samtliga dessa från olika bokbloggar, så det är ett mycket rekommenderat förvärv!