lördag 15 maj 2010

Giftas

Idag ska jag på bröllop. Jag hade räknat ut att jag borde hinna läsa ungefär 45 sidor under vigselakten, förutsatt att sambon tar huvudansvaret för dottern så att jag inte blir störd.

Men nu har dessa 45 sidor reducerats till 4,5 rader som jag visst ska läsa högt vid något oväntat tillfälle som ingen riktigt meddelat. Så det blir till att sitta på helspänn och följa med.

Fast jag försöker tänka positivt. Läsning är ju trots allt läsning, och om middagen blir lång och tråkig borde jag nästan hinna läsa ut min bok.

Om det är nån som nu tycker att jag verkar vara en tråkig gäst så försäkrar jag att jag gärna idkar högläsning vid förfrågan. Och förresten kommer nog inte brudparet att gifta sig med varann nån mer gång, så jag oroar mig inte så särskilt för att inte bli bjuden nästa gång det beger sig.

2 kommentarer:

snowflake sa...

Hur gick det? Grät du?

Vixxtoria sa...

Om jag grät? Brukar det regna på midsommar?!

Inte blev det lättare när brudparet gråter så mycket att i alla fall bruden inte kan få fram ett ja...

Och sen skulle jag hålla tal på middagen också. Jag hade planerat, och baserade allt på de riktigt hurtfriska skojigheterna, men grät förstås ändå på slutet. Nästa bröllop spelar jag in min medverkan på film och stannar hemma och dricker mig full i stället ;-)