fredag 14 maj 2010

Och ibland festar jag till det med bruschetta eller gazpacho

Jag har fortfarande ingen aning om vad jag kommer att ha lust att läsa i sommar, men jag vet i alla fall att jag kommer (vara tvungen att) äta tomater under tiden.
(Och under vinterhalvåret har jag frossat i yoghurt.)

Vad planerar ni att snacksa under sommarläsningen?

10 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Ja, eftersom jag efter Snowflakes inlägg om köpstopp bestämde mig för att ha ett nytt chipsstopp över sommarmånaderna (juni, juli augusti om ni undrar) så är jag helt nollställd vad gäller den frågan. För i alla andra fall skulle jag har svarat. chips.
Men jag gissar att det under Frankrikeveckorna blir en hel del ost. Men den odlar jag inte hemma på fönsterbrädan, den köper jag på Carrefour.

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Jag läser det här strax före frukost. Min ägg kokar och jag är mkt hungrig. Helt rätt ingång tänker jag: tänka ut snackset först och sommarläsningen först därefter. Det här tål att tänkas vidare på.

Vixxtoria sa...

Paperback: Åh, jag försökte handla på Carrefour häromdagen, men då strejkade dem. Men från förra besöket minns jag att ostutbudet var minst sagt mer frestande där än på Willys.

Ann-Sofie: Det är i alla fall lättare att bestämma snacks än läsning :-)

Hellre barfota än boklös sa...

Eftersom våra fönsterbrädor ser ut som på dina bilder ovan så blir det förhoppningsvis en och annan tomat för mig med. Och maten kommer att hottas upp med egenodlad chili av olika slag. Eventuellt blir det premiär för vår chili i helgen. Vi har redan flera frukter på våra plantor. Egentligen ska de väl mogna till sig lite men en kan man väl prova redan nu.

Ingrid sa...

Salta kex med jordnöttsmör! Ett glas kall och immande Weiss-Bier till det (men då får det allt bli varmare först...) Jag odlade för många tomater i fjol... så jag hoppar över i år...

Vixxtoria sa...

Hellre barfota...: Det är sambon som odlar tomater, tomater och tomater. Jag är inte odelat positiv. Förra året testade han chili också, och vi fick en hel del som vi åt upp. De blev inte så "heta", och växte aldrig riktigt till sig, men det var ju kul att testa.

Ingrid: Åh, weiss-bier skulle jag kunna tänka mig också, om min egen Rieslingen blivit uppdrucken. Och egentligen tycker jag att vi har för mycket tomater varje år. Särskilt i år.

MariaH sa...

jag hoppas på jordgubbar... iaf till nån bok. Ankorna jobbar duktigt med att äta sniglar så det kanske blir några gubbar kvar till tvåbeningarna (om jag inte glömmer stänga ut ankorna från jordgubbslandet i tid iår med)

Vixxtoria sa...

MariaH: Ja, man kan ju variera snacksen beroende på säsong och vad trädgården bjuder på. Smulton – jordgubbar – vinbär – blåbär – plommon – körsbär – hallon...

Här käkar sniglarna inte så mycket jordgubbar faktiskt, utan mest sallad. Kanske kan du plantera lite sallad bredvid gubbarna så att sniglarna tar dem i stället?

Jag brukar också strö ut lite mördagsniglardödarkorn bland salladen, och så får sniglarna smaska på det istället. Sen dör dom och det tycker jag är bra.

Vixxtoria sa...

MariaH igen: Fast du har alltså satsat på såna där riktiga myskankor till dina sniglar alltså??

MariaH sa...

Jepp, riktiga myskankor! Fast de käkar också sallad så man kan inte lita på dem (men jag skulle också hellre välja sallad än mördarsnigel)