söndag 4 juli 2010

Torrkokning

Det är för varmt. Jag blir grinig och förlorar förmågan till fördragsamhet med petitesser. Som att folk i boken jag läser just nu "är i jordgubbslandet" fast handlingen äger rum i augusti.

Hallon? Vinbär?

6 kommentarer:

MariaH sa...

frågan är väl vad de gör i jordgubbslandet? Plockar de gubbar?
Å andra sidan har mina nya plantor inte ens behagat blomma så jag får nog inte ens jorgubbar i augusti

Petter Eremiten sa...

Var utspelas boken?
Här i Västerbotten, där jag bor, är augusti jordgubbsmånaden.

Vixxtoria sa...

Maria: du har rätt. Det är möjligt att man typ planterar om jordgubbarna inför nästa säsong eller att man har en ovanligt sen sort. Det är bara det att jordgubbarna är helt oväsentliga för handlingen men nu sitter jag bara och grubblar på dem.

Petter: just jordgubbarna finns i Stockholms skärgård. Och juli har varit regnig.

a-lo sa...

Åh, låt oss hoppas på svalare väder snart då för humörets skull :)

I biblioteksboken jag håller på att läsa (som kanske senast lånades vid annan värmebölja, vem vet) har någon blivit så upprörd av en mening som innehåller orden "doftade underbart av orkidéer" att vederbörande varit tvungen att göra en asterisk och skriva till "orkidéer doftar inte!" längst ner på sidan.

Jag som besitter noll trädgårdskunskaper reagerar förstås inte på vare sig jordgubbar i fel månad eller doftande orkidéer, men du som verkar ha mer koll: nog finns det sådana också?

Paperback Lover sa...

Jo, visst finns det orkidéer som doftar :-) Cattleyan exempelvis.

Vixxtoria sa...

À-lo: jag är ingen botanisk expert, bara kverulant. Mina orkidéer hemma doftar inte men om paperback säger att de finns så är det säkert så. ;-)