torsdag 14 juli 2011

Den ombytliga lustenJag kan aldrig riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Ska semestern användas till att läsa de böcker man vill eller de man borde?

Det hela blir särskilt svårt eftersom jag ofta vill läsa de böcker jag borde, och ibland inte längre har lust att läsa de böcker jag längtat efter hela året.

Nåja. Det hela skulle nog kunna lösas rätt kreativt om det inte var för det där urvalet man måste göra bara för att man köpt en för liten bil och har en sambo som vill byta sockar under semestern.

8 kommentarer:

a-lo (the book pond) sa...

Köp en takbox så kan du gardera dig med både borden och sånt du har lust med (först skrev jag lustläsning, men det låter ju bara erotiskt..). Jag drar alltid med mig för många böcker - och kläder, men det är så skönt att kunna välja efter hur andan faller på och dessutom få byta strumpor ibland.

Cecilia sa...

Ja, vad semesterläsning är är inte helt självklart. När någon kommer in och ber att få rekommendation på en bra bok till semestern måste jag alltid fråga om deras uppfattning om semesterläsning lutar åt Nietzsche eller Dan Brown. Inte sällan tycker de att frågan är galen och svaret självklart. Oavsett läger.

Läst, sett & hört sa...

Man måste alltid ta med för många böcker. Och kläder. Släp rekommenderas varmt.

Paperback Lover sa...

a-lo: Lustläsning är mitt bästa ord när det kommer till böcker. Det får gärna kännas lite erotiskt, det gör mig inget.

Vixx: jag lider med dig. I surely do. Jag får nästan dåligt samvete eftersom jag inte har dom här problemen, varken med vad som är semesterläsning och hur mycket läsning man får ta med sig.

Jenny sa...

På semestern läser man de böcker man VILL, de man "borde" kan man läsa medan man jobbar. Är det semester så är det! ;-)

Och om sambon tvättar sina sockar på kvällen behöver han bara ett par extra (som han lämpligen packar i byxfickan.

Det gäller att prioritera!

Evalinn sa...

Knepigt med pjåkig sambo, jag har samma problematik här. Det bästa är när jag åker på bilsemester utan partnern, då kan jag fylla bilen med läsbart! :-) Fast då uppstår problem numero 2: tiden räcker inte till... :-(

En bok om dagen sa...

På semestern läser man det som man vill. Som alltid. ;-)

Vixxtoria sa...

A-lo: Takbox är absolut nästa steg! Och jag vill också ha både böcker och kläder med, så att jag kan välja efter lust. Och efter väder.

Cecilia. Jag är definitivt mer åt Nietzsche-hållet på semestern. Men så tänker jag att jag "borde" läsa en del av de där böckerna som det surras så mycket om. Jag har liksom lust att läsa det jag borde, fast jag har mer lust att läsa det jag vill. Den paradoxen.

Läst,sett & hört: Släp är ju alternativet till takboxen. Vilket betyder att nästa bil definitivt måste ha en dragkrok (vi har velat lite fram och tillbaka, men nu kan jag motivera mitt ställningstagande bättre).

Paperback Lover: Haha. Jag minns minsann hur du förra året skulle planera vilka böcker du skulle lämna hos dina svärföräldrar för att bli lästa efter en resa eller hur det nu var. Glad att du inte har samma problem i år ;-)

Jenny: Jag har precis kommit på att sambon i stort sett kan gå barfota i sommar. Så kallt är det inte, och han är rätt varmblodig.

Evalinn: Har funderat att förutom lösning med takbox och släp åka utan sambo. Men då måste jag köra hela tiden själv, och missar lästid. Dessutom måste jag diska själv (och laga mat och leka med barn). Hemskt mycket minus på lästid alltihop. Mest praktiskt att ha med sambon, således, även om han antagligen skulle hinna städa undan rätt mycket hemma medan jag var iväg...

En bok om dagen: Ja, visst läser man som alltid som man vill. Problemet är ju när man vill så mycket ;-)