onsdag 3 februari 2010

Plus minus noll

Hittills i år har jag läst lika många böcker som jag har köpt. Det är ingen dålig lässtatistik med andra ord.

Jag har emellertid inte läst någon av de inköpta böckerna. Men eftersom jag går i pension redan år 2038 så dröjer det ju inte så länge innan det blir av.

8 kommentarer:

enAnnan sa...

:)
Det är härligt att samla vissa saker på hög och känna förväntingen. Lite längtan..

Anonym sa...

Det där tycker jag är något av ett problem, faktiskt! Jag som studerar hinner inte läsa alla böcker jag inhandlar! Jag däremot inhandlar mycket mer än vad jag läser, och jag har så mycket böcker i hyllan som jag faktiskt vill läsa! Och när jag är ledig vill jag ofta göra andra saker -som att besöka bohandlar ;-)!
(Det är också många som lämnar min hylla med jämna mellanrum, antingen för att de är dåliga eller för att jag inte gillar dem, vilket inte är samma sak).

Vixxtoria sa...

enAnnan: Ja, 28 år är ju ingen väntetid alls. Och vem vet - jag kanske har tur att få gå i förtidspension!

annissa99: Jag vet inte om jag ska berätta det här för dig, för det är nog ingen tröst precis, men jag har fortfarande flera stycken böcker som jag köpte under första året jag pluggade på universitetet (vi talar om 92/93), som jag fortfarande inte har läst. Jag hade definitivt kunnat spara dom pengarna till senare i livet då jag fick bättre ekonomi. Men det är ju roligt för dom att ha fått pryda bokhyllan i så många år, och följa med i så många flyttar.

Du har helt rätt i att böcker inte är dåliga bara för att man inte gillar dem. Det är en viktig insikt :-D

Det är svårare att förstå att böcker kan vara dåliga FAST man gillar dem.

MariaH sa...

åh, då får du skynda dig att bunkra! Annars kanske du råkar läsa ut dem innan pensionen.

Vixxtoria sa...

MariaH: Möjligen överdriver jag lite, men jag tror nästan att jag har tillräckligt många olästa böcker i bokhyllan att det räcker ända fram till pensionen ;-) Med ett bibliotekslån då och då i alla fall.

Søren sa...

Haha, en god statistik blev pludselig problematisk :-)

"Antallet af indkøbte bøger vil altid være 1½ gange antallet af læste bøger."

Sørens lov :-))

Vixxtoria sa...

Søren: Haha, den var bra! Men är du riktigt säker på att det inte är 2,25 som ska multipliceras och inte 1,5? Att mitt antal denna månad blev så lågt beror nog endast på att det är en vit månad (det är då man bara får köpa böcker till nedsatt pris). :-)

Bokomaten.. sa...

Good job.. ligger duktigt efter min egen naturligtvis.