onsdag 4 maj 2011

Most wanted

(Den här bloggen är inte död och inte jag heller. Jag har bara njutit av den nästan obegripliga lyxen att inte ständigt behöva befinna mig i närheten av en datorskärm, och av den mentala friheten som en bloggare känner då hon understundom inte behöver fundera på en bloggvinkel för alla företeelser i hennes liv. Detta innebär att jag helt oförhappandes har haft 3-4 extra timmar per dygn till mitt förfogande. Rätt använda innebär det att man både hinner med att läsa i ungefär två timmar (inklusive tandborstning), och kan få sova två timmar mer än vanligt per natt. I praktiken innebär det att jag har läst i ungefär en halvtimme (inklusive tandborstning), och sen har jag somnat med näsan i boken. Och herregud vad många bra böcker min näsa har hunnit somna i.)

Jag vet inte vad ni som inte jobbar på bibliotek har för kvalificerade gissningar om vilka tidskrifter som är mest stöldbegärliga. Men på ett bibliotek som jag nyligen besökte så var det i alla fall Matmagasinet och Hus och hem som var försedda med dessa brasklappar. (Klickar ni på bilden kan ni se "Hus och hem" skrivet längst ner.)


Om man går ut från biblioteket och promenerar förbi alla villaträdgårdar i omgivningen så kan man på matoset som slingrar sig ut över oklippta gräsmattor ana i vilka hus de stulna Matmagasinen står att finna. Man kan också via trädgårdsmöblernas blommiga stolsdynor och på trädgårdens renoveringshögar av toalettstolar och köksluckor uppställa hypoteser om var de försvunna Hus och hem-tidningarna har hamnat.

(Vi äter falukorv idag. Och dammsög igår. Fler ledtrådar ger jag inte.)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Gör det själv brukar också få fötter o gå sin väg...

En bok om dagen sa...

Men vilken tur att du har återuppstått! Jag har gått in här varenda dag och tänkt "Idag! Idag har hon vaknat ur sin törnrosasömn!" men icke. Inte förrän idag! ;-)

Vi har ätit spaghetti och köttfärssås idag. Tror inte att flådiga matmagasin bemödar sig om att knacka ner några recept på sånt...

Hanneles bokparadis sa...

trist

Själv har jag alltid kamera i fickan, fotar intressanta recept, river inte sidor ens hos tandläkaren..

Bokbabbel sa...

I dag läste jag i Hus&Hem under lunchen faktiskt. Men jag prenumererar ärligen på den! #tantpride

Jenny B sa...

Så bra att du hunnit läsa så mycket mer på sista tiden! Och kul att höra litet från dig i vilket fall som helst.

Emmas Bokhylla sa...

Ibland ar det skont att ta en paus och bara laaasa. och sova. Och strunta i resten ett tag.

Vixxtoria sa...

Marias bokliv: "Gör det själv" har jag aldrig hört talas om. Är det något som femteklassarna gör och säljer för att få pengar till skolresan?

En bok om dagen: Törnrosa är my middle name. (Eller ja. Nej. Deadlines på jobbet.)

Hannele: Du måste vara bibliotekets drömbesökare.

Bokbabbel: Min sambo stjäl grannens Hus & hem när den kommer i vår brevlåda.

Jenny B: Ja, det är bra att jag hunnit läsa lite bra grejer. Mycket roligare än att blogga ;-) (Hej på dig också!)

Emma: Okej. Vi ska inte överdriva den här pausen. Jag har inte bloggat. Och jag har förvisso sovit lite mer och läst lite mer, men annars har jag haft rätt mycket att göra. Inte så mycket latmask som jag hade önskat :-)

Anonym sa...

Där jag jobbar är det faktiskt Femina som måste hämtas ut i informationsdisken p g a ett flertal stölder.

Bibliotekarien

Anonym sa...

Man skulle kunna tro det va? Det är entidning för folk som vill vara händiga eller iaf ge sken av att vara det. http://gds.se/

L. sa...

Apropå tidskrifter upptäckte jag igår en ny (?) variant som hette "Hemtrevligt". En av de rafflande rubrikrna på framsidan var ett uttalande av Camilla Läckberg: "Jag lever med Martin och våra fem barn". Bäst att sätta lås på den tidningen tror jag, maken till säljande rubrik har man väl aldrig hört! :-)

http://www.lrfmedia.se/?Hemtrevligt