måndag 5 september 2011

Living on the edge. Or on a prayer


Vilken spännande dag jag haft!

Först hände det lite såna där saker som väckarklockor, och att jag råkade hälla filmjölk i teet, eftersom jag var lite ovaken trots väckarklocka, och sen cyklade jag till jobbet och blev genomblöt, och sen lade jag minst ett ord i var och en av de nio Wordfeud-matcher jag är inblandad i för närvarande, och sen åt jag lunch (fisk kan jag berätta så här inom parentes, för eftersom det blev en mycket omtwittrad lunch så ska väl mina bloggläsare få veta lika mycket) och sen la jag ett ord till i de flesta Wordfeud-matcherna, och sen vill jag minnas att jag jobbade lite, och sen gick jag till biblioteket. Och här börjar handlingen. 

Där betalade jag mina biblioteksböter som jag på ett strategiskt sätt låtit vara vilande hela sommaren. (Det är ett mycket effektivt tips för alla som vill läsa sig igenom sina olästa böcker i bokhyllan – obetalda böter, inga låneböcker. Jag löste i och för sig problemet med biblioteksavstängningen genom att låna böcker på ett annat bibliotek, men det hör till ett annat blogginlägg.)

Sen fick jag som en oväntad bonus ett nytt bibliotekskort. Tydligen hade mitt kort lyckats avmagnetisera sig under sommaren. Tänk, där har jag lyckligt ovetande gått omkring med ett fullständigt obrukbart bibliotekskort i min plånbok. Ja, jag är glad att jag inte visste om sakernas tillstånd under semestern, för det hade helt kunnat förta glädjen med myggbett och brännmaneter och besök i mörka, danska slottskällare. Nu fick jag emellertid ett nytt kort, och åh, det är en härlig känsla, eller hur? Alla borde skaffa sig nya bibliotekskort då och då. Det är bokälskarens botoxbehandling. 

Och så till sist. Det allra bästa. Jag lånade en ny bok på mitt nya lånekort! Och eftersom jag verkligen behöver lite spänning i min vardag, blev det en med 7-dagarslån! Fatta vad vadslagningsbyråerna kommer slå rekord när alla ska spela på hur höga mina biblioteksböter blir för den boken. Slår vad om att bibliotekarien som hjälpte mig har goda chanser att vinna! 

10 kommentarer:

Bokomaten sa...

Hahahah, och det roligaste där tyckte jag avr filmjölken i teet.=) Så låg humor har jag.=)

BeautifulPink sa...

Sitter och småler för mig själv. Jag har också böter att betala på bibblan men jag vet inte hur mycket. Är för feg för att ta reda på hur mycket. Har dock inte lånat någon bok sen jag upptäckte detta. = ( Ibland är det ju faktiskt bra att kunna låna på bibblan också.

a-lo (the book pond) sa...

Ha, det roligaste jag läst idag!

Och nu när jag förstått hur rafflande ditt liv är så funderar jag starkt på att låta bli att lämna tillbaka de där bibla-böckerna jag har i tid.

Dessutom tror jag att jag kanske anar varför du inte hinner svara på så många mail som du skulle vilja/bör. En ledtråd: det börjar på Word och slutar på feud.

Spectatia sa...

Otur att du tydligen var så där riktig ovaken då då.

När jag här om dagen nästan gjorde filmjölk i teet-tricket så räddades jag av att filmjölk ju liksom rinner långsammare än vanlig mjölk, så jag hann tänka "Men varför kommer det ingen mjölk", tittade och upptäckte att det var filmjölkspaketet jag stod och höll i, varefter jag faktiskt hann vinkla upp paketet igen innan någon filmjölk lyckades ta sig ut.

Alltså, tänk vilket tråkigt liv männiksor har vars kylskåp inte innehåller filmjölk!

Fia sa...

*fnissar okontrollerat* Du är härlig du!

Du glömde föresten skriva "hittar på ord" i wordfeud ..... ;P

Margareta sa...

Det kan bli kul utan filmjölk också, om man då och då häller grädde i juicen i stället för i kaffet. :)

Anonym sa...

Men du kan väl inte bara säga så där i förbifarten att du lånade en bok.VILKEN bok? Rena cliff-hangern ju./Agneta

Ylva sa...

Vad skönt att läsa om en sådan händelserik dag! Inte för att jag brukar vara försenad men en bra sak med att jobba på bibliotek är att man kan ta bort sina egna böter och låna om även fast det är kö.

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Filmjölk i teet är inte roligt. Inte om morgonen, när det betyder att man inte har tillräckligt med filmjölk till müslin. Och det var ju förövrigt inte meningen att det här skulle vara ett roligt inlägg (du läser min blogg som fan läser bibeln), utan ett sånt där förtjust utrop över att jag fått ett nytt bibliotekskort. Suck, mina bloggläsare alltså.

BeautifulPink: Ja, det är jättebra att kunna låna på bibblan. Ett bra sätt att skjuta upp läsningen av alla de böcker man har hemma...

A-lo: Jag ska inte förneka "word+feud". Möjligen är twit+ter och ar+bete lika goda kålsupare.

Spectatia: Nu minns jag hur det var när jag växte upp och min lillebror ibland BYTTE UT mjölken mot filmjölk. Det var inte så ofta, för han var inte morgonpigg, men det hände. Ibland – när han inte hade tid för så avancerade practical jokes - saltade han tevattnet i stället.

Fia: Nah. När jag ska hitta på wordfeud-ord så blundar jag och pekar i närmsta bok. Det är roligast när närmsta bok är telefonkatalogen.

Margareta: Eller juice i teet! Det är inte klokt vad man kan roa sig med före frukost.

Agneta: Cliffhanger var ordet! :-D

Ylva: Är du säker på att det inte klassas som nån slags ministerstyre när man raderar sina egna böter?

Anna (Bokstävlarna) sa...

De där sjudagarslånen, alltså. Livsfarliga!
Jag undrar om det finns någon som klarar av att låna, läsa ut och lämna tillbaka boken innan tiden går ut? Biblioteket borde nästan dela ut guldstjärnor till de som lyckas - eller lämna-tillbaka-i-tid-borgarmärken.