torsdag 25 augusti 2011

I biblioteket

Under all den tid som jag har bokbloggat har många efterlyst bilder på mitt bibliotek. Senast var det BiblioPepe. Han skriver om ordningen i sina bokhyllor, men den utmaningen antar inte jag. Det får räcka att visa själva rummet. För eftersom jag har tillbringat en del av sommaren med att städa biblioteket (så att det ser snyggt ut alltså, och tyvärr inte på så sätt att böckernas inbördes ordning får en betydelse, ety de två sakerna voro omöjliga att förena), tog jag tillfället i akt och dokumenterade hur mitt bibliotek skulle kunna se ut i teorin. Man fick vara snabb i vändningarna innan jag själv (eller någon som bor hemma hos mig och är 4 år) hann stöka till det. Mitt teoretiska bibliotek:
I praktiken (det vill säga verkligheten strax innan och efter det här fotot) finns det ganska gott om böcker som ligger staplade ovanpå bokhyllor, på golvet, och över hela skrivbordet. Det brukar se ut ungefär som i Nigella Lawsons bibliotek, fast betydligt mindre utstuderat bohemiskt. (Länken och omdömen om Nigella och andra kändisars bibliotek har jag hittat hos Malin the Writer.)

Det där skrivbordet i mitt bibliotek, förresten. Jag har aldrig suttit där och bloggat, även om jag i flera år (sedan i juli 2009, då Lyran visade världen sitt skrivbord) tänkt att jag skulle piffa till röran där, och låtsas att det är där bloggens alla högklassiga litterära analyser och bokliga fånigheter skapas. Men det har hänt att jag bloggat i fåtöljen (i alla fall skrevs bloggens allra första inlägg där).

En full bokhylla har också hunnit visa sitt bibliotek i sommar. Det innehåller en klocka med böcker samt bebis, så det är värt en titt.

Ja, och så ska jag passa på att säja Hej igen! till er allihop. Hoppas ni har haft en skön sommar! Jag har haft en konstig sommar (som jag kanske återkommer till), och jag har framför allt haft lite ont om tid. Någonstans mitt i resande och tidsbrist bestämde mig för att jag inte ens hann lillfingerbokblogga, och  därför har det varit tyst här de senaste veckorna.

Men nu vågar jag lova att jag kommer blogga oftare framöver, men det blir kanske inga stordåd, och det blir säkert inte varje dag. Kommentarer som dykt upp under de senaste sommarveckorna, en del mejlfrågor och annat kommer jag beta av. Och jag är sorgligt o-uppdaterad vad gäller alla andras bokbloggar.


14 kommentarer:

Hermia sa...

välkommen tillbaka! Och tack för titten in i ditt mycket vackra bibliotek!

On Word Arts sa...

Stiligt! Men har du ingen läslampa till din sköna läshörna? (Säger hon som ofta blir påkommen med alltför svagt ljus...)

Spectatia sa...

Men där var du ju! Och vilken fin färg på väggarna!

Maria sa...

Vad trevligt det ser ut. :)

a-lo (the book pond) sa...

Verkligen tjusigt! Och kul att se dig här igen.

Ingrid sa...

Så vackert och så ljust och så roligt att du är tillbaka igen. Jag har saknat dig!

Fru E sa...

Välkommen tillbaka! Vilket urtjusigt bibliotek, där förstår jag att du trivs!

Jenny B sa...

Så inbjudande och fint! Tack för titten!

Bokbabbel sa...

Så förtjusande! Sen har du ju också en trappa med bokhylla har jag hört..!

Bokbabbel sa...

P.S. Sen när du orkar och hinner får du gärna uppdatera länken till mig, det är bokbabbel.com som gäller numera

Vixxtoria sa...

Hermia: Tack, och kul att du tittade. :-)

On word arts: Jo. Det finns en lampa, som tillfälligt var bortflyttad. Fast tillfällena då jag verkligen sitter i den där fåtöljen är tyvärr lätträknade ;-)

Spectatia: Ja, väggfärgen är såååå fin. Den kunde verkligen inte vara bättre!

Maria: Tack.

A-lo: Tack igen. Och vi får se hur mycket bloggning det blir. Men ibland i alla fall.

Ingrid: Jag har saknat dig också. Hade jag inte haft massa besökare (med små barn) med mig hade jag letat upp dig när vi i somras besökte Falsterbo!

Fru E: Tack. Jo, det är ett fantastiskt rum att stryka tvätt i. Det använder jag det oftast till.


Jenny B: Varsågod!

Bokbabbel: Ja, visst har jag det. Men den har ju fått vara med på bild tidigare, så nån rättvisa får det vara.

Nya bokbabbeladressen borde jag uppdatera (jag har ju i alla fall varit där några gånger). Tack för påminnelsen!

Bokbabbel sa...

Och nu såg jag att du kommenterat också, även om den först hamnade i skräppostfiltret. Nu har jag åtgärdat det också, så i framtiden godkänns dina kommentarer direkt :)

♥ Hannele sa...

helmysigt

Eli sa...

Vilken urfint bibliotek du har!