onsdag 15 juni 2011

SMS (eller kanske SOS)

Kära älskade lilla blogg!

Jag vet ju hur mycket vi saknar varandra. Och du är inte bortglömd, ska du veta. Saken är bara den att jag har så mycket att säga att varenda gång jag börjar skriva något så blir jag inte färdig för att jag måste sova eller jobba, lämna in bilen på verkstan eller eventuellt fira någons födelsedag. Och sanningen är att vad jag också gör rätt mycket är att läsa. Det är bra. Det är bara så synd att det sällan går att kombinera hängiven läsning med passionerad bokbloggning (undantag finns, som ni alla vet: Enligt O, Ingrids boktankar och Tekoppens tankar).

Så bloggen. Vad tycker du att vi härnäst ska gripa oss an tillsammans? Indianer? Tonårsflickor som går bärsärkagång? Människor som vadar i exkrementer? Glädjen i att finna sig själv och meningen med livet? Svårigheten med böcker som man har för stora förväntningar på? Varför jag vill läsa så många böcker? Hur det är att komma till ett nytt land och inte förstå språket? En lång lista på alla bokinförskaffningar som jag gjort på sistone? En lista på de böcker jag hunnit läsa? ...

Ja, jag vet inte var jag ska sluta, faktiskt. Börjat skriva har jag däremot gjort vad gäller varenda ämne ovan.

Vad föreslår du att jag skriver klart först?

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Det var en diger lista Vixxtoria! Apropå indianer så har jag faktiskt lånat en bok om självaste Geronimo idag, så det så. (så får vi se om jag hinner läsa den också). (Och jag är ju inte förvärvsarbetande(och har heller inte små barn- och då gives lite mera valfrihet med tiden). Jag tycker att du ska skriva om Walter Ljungquist! (Tack för länkningen, säger jag också)

Paperback Lover sa...

Det där om tonårsflickor och bärsärkagång lät väldigt intressant.

enligt O sa...

Röstar på indianer eller tonårsflickor. Mest röstar jag för något riktigt Vixxigt.

Frida sa...

Jag blir sugen på alltihop! Kan du inte skriva alla typ nu?

Om du inte kan det tycker jag att det låter spännande att läsa om böcker man har höga förväntningar på och varför du vill läsa så många böcker just nu. (Känner igen mig där!)

a-lo (the book pond) sa...

Börja från början och jobba dig neråt, bara du skriver nåt!! :) Men jag känner igen det där med att ha en massa halvfärdiga inlägg, i mitt fall oftast avbrutna av något mamma-mamma-mamma..

Lisa sa...

Men Vixxtoria. Det torde väl ändå vara ganska givet, att det man vill läsa över allt annat är om människor som vadar i exkrementer.
Ps. Så länge du skriver, skriv om vad som helst! :-)

Vixxtoria sa...

Ingrid: Menar du att hundägare har gott om tid ;-)
Och du påminner mig om Walter Ljungquist – där har jag ett inlägg som är halvskrivet och nästan på dagen ett år gammalt. Det vill jag också skriva klart nån gång, ja. Suck vad tiden går.

Paper: Får faktiskt för mig att du skrivit om de där tonåringarna själv, när det begav sig, haha.


Enligt O: Lovar att det blir både indianer och tonårsflickor. Vet inte hur vixigt det blir dock. Jo, kanske om tonåringarna.

Frida: Skulle gärna vilja skriva om allt just nu. Ja, om du bara visste. Men (och det är kanske lite fånigt) jag har liksom något jag tänkt skriva om alla dessa ämnen, och jag har inte lyckats få till det, eftersom jag har och har haft så mycket att göra att jag inte kan fokusera. Och då vill jag inte publicera dem (man kan säga att jag inte ska ha så höga krav, men en del av bloggandet för mig är att i alla fall ibland skriva de där små texterna jag gillar, och nöjet förtas om jag bara skriver "lite om en bok" rakt upp och ner. (Och inget ont om de bloggar som gör det, så menar jag inte. Jag menar bara att det som roar MIG med bloggningen är att fundera på en vinkel på en bok eller ett bokrelaterat fenomen som jag vill undersöka närmare...)

A-lo: Åh. Ja. Jag tycker inte man ska försumma sina barn för att blogga. I alla fall inte mer än 2-3 gånger om dagen.

Lisa: Exkrementinlägget är nog det som är nästan mest färdigt...!

Paperback Lover sa...

Vixx: det finns en risk/chans att man i mina gamla dagboksanteckningar kan hitta nåt om bärsärkagång, ja.
Men officiellt så, nej.

Paperback Lover sa...

Vilken tur att jag adresserade kommentaren förresten. Har jag blivit twitterifierad redan?