söndag 5 september 2010

Vilken och varför?

Jag reser bort några dagar i nästa vecka. En av dom här får följa med, men jag har svårt att bestämma mig. Waters kanske jag hinner läsa ut (med lite tur och tråkiga kolleger), eller kanske Prep-boken. Men det skulle vara om Vanity Fair fick lite odelad uppmärksamhet. Här hemma blir den lätt osynlig och ratad för sina mer livliga småsyskon.

8 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

du kommer i alla fall inte ha tråkigt

enligt O sa...

Prep!

Jenny B sa...

Jag röstar på den som kräver mest koncentration, Vanity Fair. Grattis till litet ostörd lästid!

Vixxtoria sa...

Hannele: Nej, det hoppas jag inte. Jag är ganska säker på att det här är tre bra böcker :-)

O: Jo, men jag vet inte riktigt. Det känns som om jag på sista tiden har läst väldigt många böcker om neurotiska tonårstjejer, och jag är lite trött på dem. Tjejen i Prep (jag antar att det finns nån tjej som är huvudperson där) får vara rejält mycket mer uppåt en tjejen som är huvudperson i Mannen i mitt liv, för jag blev otroligt deppig av henne.

Jenny B: Jag är mest inte på Vanity också. Lite för att den stackars boken skulle ha följt med mig på jobbresa i våras, men på grund av askmolnen kom jag aldrig iväg. Den förtjänar liksom en en chans till. Jag måste jobba jättemycket, så jag kommer inte att hinna läsa ut den, men jag skulle nog kunna komma så långt in i den att den liksom fått en ärlig chans.

Nej, jag vet faktiskt inte hur jag ska välja. Är inte Watersboken hemskt bra?

jenny sa...

För ca 1 1/2 månad se´n hade jag alla gånger sagt Waters...jag har helt förbehållslöst älskat alla hennes tidigare (Ficktjuven och Livstråden kanske allra mest, men Nattvakten var ju suverän också, och Kyssa sammet...ja, love, love, love...som du märker) Men det är med lite av sorg i hjärtat jag säger att Främlingen i huset blev en besvikelse. Jag hade sparat den till efterlängtade semestern som en stor favvo, men läste, läste & läste- och undrade När det skulle hända något? Men nej, den tog sig aldrig. Men jag är såklart säker på att nästa Waters kommer vara Fantastisk;-) Ergo ta Vanity fair.

Vixxtoria sa...

Jenny: Åh, men många tack. Det var en fin motivering. Precis såna som jag behöver. Och stackars Vanity är nog den bok som behöver fler förespråkare i den här trion...

Jag håller på att packa, men har inte riktigt bestämt mig än.

Bokomaten sa...

Hahaha, finns VF med nu igen?? Jag trodde att det skulle bli den ständigt olästa boken...;) Ta den! Tur jag kom in här och hann förespråka lite.:-)

Vixxtoria sa...

Bokomaten: Ja, det är "nu igen". Den missade ju min pragresa i våras (därför att jag själv missade resan och fick sitta hemma och glo på tvbilder av isländska vulkaner i stället). Men om sanningen ska fram så har VF inte ens stått i min bokhylla i ett år ännu, så på sätt och vis går den om många andra hylldekorationer.