lördag 18 september 2010

18.04

Andra som strax dyker upp är Lyran och Helena från Fiktiviteter, som samåkt. Helena måste jag gratulera ordentligt till att äntligen färdigställt avhandlingen, och önska lycka till på den förestående disputationen (sen låter jag henne klappa lite på min avhandling också, för det finns sammanhang då inte ens jag är så blygsam att jag kan låta blir att skryta).

Jag skulle gärna diskutera lite Austen med Helena också, men eftersom hon även är väldigt förtjust i vampyrer har jag förberett en särskilt blodig hörna för henne, Eli och Bokstävlarna. Den enda vampyrbok jag äger tror jag är The Historian av Elizabeth Kostova (det är lite konstigt faktiskt, för jag har ju ändå läst många av de stora vampyrböckerna, även om jag inte hoppat på True Blood och Twilight-tåget som tuffar just nu). I alla fall finns det både löständer och blodapelsiner och en vitlöksfläta.

Jag kan ju i och för sig inte lämna vampyrflickorna helt till sig själva, för något lite utbyte kring Den allvarsamma leken måste vi väl kunna ha, Bokstävlarna och jag. Och Eli och jag ska absolut diskutera lite Tintomara!

Men jag kan ju roa mig med Lyran så länge. Vi har en hel del gemensamma bokbekanta, även om jag inte läst riktigt lika många Nobelpristagare, och inte heller lika gärna ger mig ut på utflykter runtom i världen. Kanske kunde vi börja med en bilderboksdiskussion. Och sen förstås en massa om Selma Lagerlöf!

10 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Selma tycker jag vi pratar om och du kan gratta mig också. Jag har inte skrivit ngn avhandling, men jag har gått ner 25 kg sedan förra årets bokmässa :-) Jag börjar också inse att jag troligen aldrig kommer att skriva ngn avhandling, mitt jobb är så oerhört kul att jag inte vill vara tjänstledig.

PS Jag dricker helst öl, om vi nu ska slå oss lösa, dessutom innehåller virtuell öl absolut inga kalorier. DS

Vixxtoria sa...

Hjälp! 25 kilo! Såna där studsmattor verkar inte vara att leka med!

Jag skulle hemskt gärna vilja diskutera ditt jobb med dig också, det verkar så spännande.

Jag dricker gärna öl av alla möjliga sorter. Bland annat.

Vixxtoria sa...

Ja, och grattis då också så klart! Jag kan fråga dig om några knep hur man går ner 25 kilo. Jag är redan helt på det klara med att det hjälper att inte ha en trasig menisk som gör att man inte kan gå snabbt, springa, cykla eller simma – och absolut inte hoppa studsmatta.

Metta Karlsson sa...

25kg? Grattis! Det gör man ju inte direkt liggandes i bokfåtöljen :)

Lyrans Noblesser sa...

Man äter inte så mycket, går med stavar varje dag och tänker på alla godispengar man kan lägga på böcker. Jag har som sagt snart 200 olästa böcker i bokhyllan... Kanske motsvarar de c:a 20 kg...

Metta Karlsson sa...

Ja det är faktiskt ingen dum idé. Jag måste isf skaffa fler bokhyllor :)

Helena sa...

Vampyrhörnan var förstås alldeles fantastisk och det var väldigt trevligt att få klappa lite på din avhandling och inse att min också kommer att bli en bok på riktigt, bara jag får redigera färdigt... Och Austendiskussioner är ju alltid lika trevligt :)

Anonym sa...

Vampyrhörnan var verkligen hur trevlig som helst, förutom den där lilla incidenten då jag råkade spilla vigvatten över de andra... Förlåt Eli och Helena! Och vilken tur att Calliope hade med sig de där extra flaskorna med True Blood, annars vet man aldrig hur det hade slutat.

Vixxtoria sa...

Helena: Ack denna redigering! Jag hoppas du har ett vettigt ordbehandlingsprogram och inte alltför många tabeller och bilder som krånglar. Glöm inte att fixa innehållsförteckningen det sista du gör. Och kolla stavningen av titeln – det finns inget mer irriterande än att upptäcka att 300 kopior har ett typo på framsidan ;-)

Austen borde vi verkligen diskutera mer, för det var länge sen. Jag har en liten bloggidé just nu, där jag tror jag måste blanda in Austen rejält! Vi får se vad det blir.

Bokstävlarna: Tja, fläckarna på mattan från när Calliope tappade en av flaskorna kommer ju aldrig gå bort, men jag tror det kommer vara en fin påminnelse av den här händelserika kvällen. Men det var ju synd att ni inte ville smaka på tomatsoppan på grund av all vitlök; det kunde jag ju ha förutsett och undvikit för den här gången.

Anonym sa...

Instämmer med dig, Helena, vampyrhörnan var verkligen något att bita i! Och Bokstävklarna ska inte vara ledsen, en olycka händer så lätt och lite stänk tål vi nog (jag har minsann sett flera vampyrer göra det!)
Vill också tacka Vixxtoria för det trevliga partyt och diskussionen om Tintomara, den figuren kan man inte prata för mycket om!