lördag 18 september 2010

19:28

Det finns varma pajer i köket nu, men de flesta verkar ha fastnat inne i vardagsrummet där EnligtO har ordnat en utmaning. Jag är inte helt på det klara med om den är alfabetisk eller geografisk, eller möjligen en kombination av båda, men det ska rimmas i alla fall. Priset utgörs av en försvarlig hög recensionsex. Vi gillar ju inte alltid samma böcker, O och jag, men det betyder ju inte att jag inte vet vad hon gillar. Bland hennes toppbetyg har jag åtminstone lokaliserat Hungerspelen och Anneli Jordahls bok om Ellen Key. Dom kan vi ju ha som utgångspunkt om vi händelsevis skulle få en sån där obekväm tystnad i konversationen.

I ett hörn diskuterar En bok om dagen och En full bokhylla hur svårt det kan vara att para ihop bokbloggare i bokkedjor – något som båda gjort med den äran. En bok om dagen vill jag också fånga för ett fortsatt meningsutbyte om Gellert Tamas bok De apatiska. En full bokhylla har jag aldrig hängt med så där jättemycket, men vi kan uppenbarligen diskutera böcker och bloggning så där i allmänhet, och jag har just upptäckt att hon läst och gillat Den tionde sånggudinnan av Carina Burman. Bara det kräver ju att vi fördjupar vår bekantskap! Dessutom har hon mycket barnböcker i Den lilla bokhyllan.

12 kommentarer:

enligt O sa...

Vi kör alfabetet baklänges tycker jag och använder bara poeter från länder som börjar på I. Det borde funka eller? Pinsamma tystnader blir det aldrig, möjligen pinsamma försök av mig när jag med all kraft försöker se till att de aldrig uppstår.

Sedan får vi väl prata Ingalls Wilder och Montgomery också så att båda får ha rätt boksmak!

Spectatia sa...

Poeter på Ö, Ä och Å ifrån länder på I... Hmmmm....

enligt O sa...

Det är väl inte kul om det är för lätt? ;-)

Metta Karlsson sa...

Nån från Island på Ö borde ju finnas ;)

enligt O sa...

Att rimma är dock inte min grej, finns säkert någon annan som kan ta hand om just den utmaningen...

Metta Karlsson sa...

samma här, det blir bara krystat om det kommer från mig...

Anonym sa...

En snyltgäst har infiltrerat partyt är jag rädd men jag står blygt i ett hörn och jag lovar att inte röra pajerna och vinet.../Agneta

Vixxtoria sa...

Åh, här sköts ju diskussionen helt utan min inblandning. Det låter bra. Irländska poeter på Ä vet jag inte så många.

Men du kan få övertyga mig om att läsa om Emily-böckerna, Lilla O. Jag har inget direkt sug, men jag känner ju inte alls detsamma för E som för Anne heller. Laura diskuterar jag gärna med vem som helst. :-)

Agneta: Jag kommer från en stor släkt där man får beräkna 3-4 normalpersoner per varje manlig individ, och åtminstone två till varje kvinna. Det räcker till dig också, och det är väldigt roligt att du är här! Välkommen! :-))

Maud/En bok om dagen sa...

Nej, men jösses! Jag kommer då inte ens ihåg att jag var på party igår kväll! Det måste vara därför jag är så otroligt seg idag... ;-)

Vixxtoria sa...

En bok om dagen: Jag tror du kläckte nån idé om Halloween Lyxpåse och levande fladdermöss eller vad det var. Det verkade rätt kul vid 2-snåret.

Full bokhylla sa...

Oh vad kul att få komma på fest! Om vi skulle få (fick...) slut på samtalsämnen kan vi ju alltid plocka fram kalendrarna och tillsammans med Hannas hörna boka in en träff i Lund!

Vixxtoria sa...

Full bokhylla (gårdagen ger verkligen en ny betydelse åt ditt bloggnamn!): Det måste vi absolut göra. Men tror du vi får slut på samtalsämnen?