lördag 18 september 2010

Meningen med livet är 49

De sista dagarna har inneburit ett intensivt bloggande för mig. Jag hade inte riktigt räknat med det, men det har varit enormt roligt med så mycket kommentarer och reaktioner inläggen om bokbloggosfären. Tack alla, för att ni roar mig så – tankeutbytet kring böcker och läsande är anledningen till att jag bloggar, men det har varit väldigt spännande att som omväxling tala om vad det innebär att blogga om böcker.

Idag kommer det handla ännu mer om bokbloggar, för jag ordnar virtuellt bloggparty för några bloggar som jag gärna läser – en del känner jag till väl, andra mer ytligt, men allihop är läsvärda på sitt sätt. Det kommer bli en rad inlägg under kvällen och natten – välkommen att titta in eller att läsa i efterhand!

Jag hade tänkt bjuda in 42 bloggar till min låssasfest, eftersom 42 trots allt är meningen med livet. Och eftersom jag hade fått en vacker utmärkelse av precis sex bloggar, som jag sedan i och med festen skickade vidare till sju andra. Det blir ju också 42. Det var som en tanke med allting, tyckte jag.

Och sen kom Hermia (du har säkert inte läst Douglas Adams, eller hur?!) och förstörde. Hon skickade över en underbar utmärkelse till, som jag är så glad för. Men på grund av detta blir det fest för 49 bloggar ikväll. Det finns kanske en mening med det också, även om det inte är just meningen med livet.

Nästa vecka ska jag återgå till ordningen och antingen skriva om böcker igen, eller också inte skriva om böcker. Precis som vanligt, alltså.

11 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Bloggparty tjoho!

Titti sa...

Spännande med bloggparty!

Spectatia sa...

Yiiih! Party! Men gud, vad ska jag ha på mig?!

Lyrans Noblesser sa...

Så underbart med ett virtuellt party när jag är så snuvig att jag blev tvungen att ställa in en planerad bloggträff idag :-)

Anonym sa...

Det roliga var att den diskussion som uppstod kom att handla om KÖNET på bokbloggar - något som inte alls var avsikten med min lilla kommentar då jag lyckönskade dig Vixxtoria till välförtjänta bloggutmärkelser. (Jag ville ju bara fråga om andra bokbloggare än jag tycker om att läsa inlägg av bloggaren Bernur - och jag kunde nästan lika gärna ha frågat om bloggaren Evas dröm (Eva Ström) eller bloggaren Elin Boardy. Tre av mina favoriter...)

Ett litet ord kam ställa till det!
KUL diskussion blev det i alla fall - kanske tack vare mitt misslyckade skämtord, tack alla!

Precis så tycker jag att de bästa samtalen i verkliga livet går till.
Man påstår, associerar, frågar, missförstår, rättar till, blir nyfiken, lär sig, blir arg, lär sig mer....

lena kjersén edman

Bokbabbel sa...

här funderar jag redan över outfits till bokmässan och nu måste jag likt Spectatia fundera över en outfit redan till ikväll.

Här var vi ju alla fräcka nog att tänka att det är just vi som är bjudna :P

Spectatia sa...

Bokbabbel: Och är vi inte det så är det ju ändå så oerhört lätt att gatecrasha här ute i virtuella världen. :-)

Vixxtoria sa...

Ann-Sofie: Japp. Ständiga uppdateringar hela kvällen :-)

Titti: Enormt. Men det är lite mycket förberedelser. Puh!

Spectatia: Om jag konsulterar min fantasi rätt så tror jag att du kommer som du är. Men du kan behöva trycka upp lite flyers.

Lyran: Det jag tycker är bäst med den här festen är att jag kan ligga på min soffa och läsa under tiden. Fast jag inte är snuvig.

Lena: Jag får en känsla av att du känner dig lite skyldig över vilken uppståndelse din kommentar har fått ;-)

Jag tycker debatten har varit väldigt spännade, inte bara livlig, och tackar dig för att frågan ställdes. När jag lyfte upp den från kommentarsfältet till ett eget inlägg trodde jag nog att det skulle bli en del reaktioner, men mest gjorde jag det för att mitt svar till dig om hur bokbloggsvärlden fungerar, skulle korrigeras om det var så att andra tyckte olika. Det var det huvudsakliga syftet med att bokstavligen lyfta frågan.

Bokbabbel: Du kommer i tid.

Och jag har också funderat över det där vilka som tror att de är bjudna. ;-)

Spectatia: Jag vet inte riktigt vad gatecrasha betyder, men det låter så otroligt våghalsigt att jag nog aldrig skulle våga göra det irl.

Spectatia sa...

Flyers är nu upptryckta.

Hermia Says sa...

Haha - nej Hermia har inte läst Adams...

Måste återkomma senare hit - här har ju varit ett spännande bloggparty. Det var väl det jag anade att Hermia varit ute o svirat o tänkt djupa tankar. Har det hektiskt på jobbet i dag o tror tyvärr inte din färgglada blogg ser jobbrelaterad ut att läsa.. :-)

Vixxtoria sa...

Hermia: Partyt pågår liksom för evigt, så du kan ju titta in när du får tid. Har det själv också rätt tjockt på jobbet idag; inte hann jag jobba nåt i helgen eller :-)

(Men jag är alltså jätteglad för din utmärkelse, _fast_ du inte läst Adams.)