tisdag 14 september 2010

En livsregel så god som någon

Jag läste inte boken. Jag visste av erfarenhet att när en bok väcker sensation är det bäst att vänta ett år med att läsa den. Det är anmärkningsvärt så många böcker man slipper läsa på det sättet. 

ur Turturduvans röst av William Somerset Maugham

14 kommentarer:

Ingrid sa...

Mycket visa ord.

Paperback Lover sa...

Mycket bra livsregel Vixxtoria. Som jag verkar leva efter också helt omedvetet. Jag väntar ju på pocketen som kommer ca ett år efter den inbundna. Alltid :-)

Paperback Lover sa...

Med några få undantag såklart.

snowflake sa...

Så underbart bra! Den devisen lever jag efter, och att nu få veta att det är käre William S som skrivit ner det... *glädje*

Vixxtoria sa...

Ingrid: Visst är det. Jag har ju redan världens bästa motto på min blogg, men du kan få stjäla det här om du vill :-)

Paper: Jag tänkte faktiskt på dig, och att det är ungefär de reglerna som en rabiat pocketälskare lever efter. Men menar du att du är så mänsklig att du gör undantag? (Nu vet jag inte om jag ska bli besviken eller lättad.)

Snowflake: Ja, tänk vad han var klok. Men det visade sig vara den svagaste novellen i hela samlingen som hade just de här visdomsorden.

snowflake igen sa...

Se där, även i en svag novell klämmer han ur sig nåt bra. Man måste tydligen läsa allt. (Med man menas jag, jag kräver inte det av dig eller nån annan.)

Paperback Lover sa...

Ja, när författare som jag "känner" ger mig sina nya inbundna alster signerade så läser jag dom snällt. Fast jag ser såklart till att fixa pocketutgåvan när den kommer också. Jag har ungefär 15 % hyllmeter inbundna böcker.

Ylva sa...

Lite så där tänker faktiskt jag. Jag har fortfarande inte läst något av Dan Brown eller Stieg Larsson till exempel.

Vixxtoria sa...

Snowflake: Det är bra. Begränsa dina måste-läsa-listor till dig själv. :-)

Paperback: Jag förstår inte riktigt 15 % hyllmeter. Alltså 15 % av de hyllmeter du har hemma, eller 15 % av en meter? (Eller har "hyllmeter" en annan längd, kanske?)

Ylva: Åh, jag har läst både Brown och Larsson, och haft riktigt roligt under tiden. Men så har jag å andra sidan skippat Don Quijote, vilket gett mig enormt mycket lästid. Det viktigaste är ju att man kommer fram till vilka böcker man själv inte vill läsa.

Paperback Lover sa...

Ja, en hyllmeter för mig är lite av en variabel. Kan vara en meter men i mina Billysar så är det 80cm. Det är en hyllrad liksom.
Så det blir 15 % av mitt hyllutrymme öronmärkt för böcker, kan man också säga. :-)

Maria sa...

Haha :)

Maria sa...

Haha :)

Maria sa...

Hoppsan, jag blev så till mig att jag dubbelpostade :P

Vixxtoria sa...

Paperback: Jag tror jag är med. Du har mycket pocketböcker helt enkelt.

Maria: Åh, jag gillar exalterade människor. :-)