lördag 18 september 2010

20:19

Paperback Lover är en självskriven gäst på min fest, hon är här så ofta och kommenterar (och är ett ganska bra exempel på att man bondar med en del bokbloggar utan att nödvändigtvis alltid läsa samma böcker). Jag bekymrar mig dock lite för att hon ska känna sig utanför bland alla mina böcker som inte är pocket. Men som ni ser på den här (något suddiga) bilden, så är mina böcker av utrymmesskäl ordnade så att varannan hylla är en pockethylla. Men Paper och jag bör väl kunna ventilera en del åsikter om Poirot. Och kanske om Boktjuven? Och jag läste faktiskt Malin Persson Giolitos debutbok Dubbla slag enbart för att Paper promotar den så fint.Jag ordnar förresten mina böcker enligt associativa systemet (i den mån det går beroende på platsbrist), men jag är lite orolig över att Lazy ska go crazy och hitta på något annat system (typ författarstorlek) och ordna om alltihop innan hon går hem.

10 kommentarer:

Metta Karlsson sa...

Pocket är billigt och lätt att läsa, hejja paperback! :)

Lazy får gärna organisera om mina hyllor, jag är lite trött på dem som det är nu.

Moa sa...

Jag har precis omorganiserat min bokhylla och separerat lästa och olästa böcker. Mycket nöjd! (Fast det var hårresande så många olästa böcker som står och skäms på hyllorna...)

Vixxtoria sa...

Ingen mer än jag får rucka på ordningen i mina hyllor - särskilt inte Lazy, men jag är enormt fascinerad av någon som är på jakt efter den perfekta ordningen i bokhyllan.

Pocket är förresten kasst när man inte kan hålla i boken när man läser, för den faller bara igen.

Det här är förresten första gången jag tar en bild på min bokhylla så här. Jag förväntar mig en massa analyserande om vilka böcker jag äger och varför de står intill varandra!

Moa: Tänk på hur mycket bra det finns kvar att läsa. Livet skulle ju vara rätt mycket tråkigare om man visste att det inte var nån idé att fortsätta leta efter en läskick, för att man redan varit med om alla de bra ,-)

Eller tänk om det sker nån katastrof och du plötsligt förhindras att köpa nya böcker på fem år. Då skulle du vara glad över dina olästa.

Moa sa...

Puh! Nu känns det bättre. Bunkra inför framtiden alltså...

Paperback Lover sa...

Åh tack, är jag bjuden på din fest? Och så har jag inte OSA:at! Fasiken så fräckt!
Jag har varit utanför den vanliga världen ett par dagar med ommålning av lägenhet. Men nu är jag tillbaka igen och jag går väldigt gärna på fest!
Och jag återkommer snart med analys av din bokhylla!

ps. Malin Persson Giolitos nya har jag faktiskt inbunden ds.

Paperback Lover sa...

Äh men, tillbaka i verkligheten märker jag ju att jag missat hela partyt. Vilken olycka :-(
Jag får läsa ikapp. Känner mig som man gjorde på högstadiet när man missat nån fest som alla var på (typ för att man inte fick för mamma kanske) och så var man så himla utanför på måndagen efter för att man inte varit med. Suck.

Vixxtoria sa...

Paper: Ack högstadiet... Mamma ville att jag skulle gå på fest hela tiden, och jag ville bara vara hemma och läsa. Det var många konflikter, ska jag säga!

Jag har sedan länge förstått att Malin PG:s bok är en av dina inbundna (ety jag regelbundet läser din blogg med kommentarer, även om jag inte alltid bidrar med en). Och där ökade jag min användning av bortglömda konjunktioner med 100%.

Jag väntar med spänning på analysen av bokhyllan. :-)

Paperback Lover sa...

Analys:

Nr 7 från höger längst upp. Ska det vara nåt? Är den inte bara väldigt överskattad?

Nr 1-3 från vänster på andra hyllan. För svårt för att se vad det är, men det spelar ingen roll. Jag drömmer om att ha ett helt bibliotek av dylika bokryggar.

Nr 9 från höger tredje hyllan. Ååååh!

Nr 4 från höger längst ned. Hur kan man ge denne gigant en ljusblå bokrygg. Förnedrande. Mörkt skogsgrön hade varit bättre.

Ja, det var väl det. Det var lite suddigt och svårt att se (eller ska jag överväga att skaffa glasögon?).

Vixxtoria sa...

Paper: Nummer 7 hit och nummer 9 dit och om du visste hur dålig jag var på höger och vänster...

Men i alla fall: Nummber 7 från höger längst upp, rhineharts tärningsspelaren är en ruskigt dålig bok. Verkligen otroligt överskattad.

1-3 på andra hyllan är antikvariska utgåvor av Kristin Lavransdotter. Jag fick dem på min 16-årsdag, och visst pryder de bokhyllan. De är dessutom lästa.

Är det juloratoriet du ååhar över? Den är jag inte ens säker på att jag läst ut, men på den tiden då filmen kom så gjordes det även en uppsättning av boken på folkteatern i Gbg, och det råkade vara just under den perioden då jag läste dramatik, så jag vill minnas att jag var mer eller mindre tvungen att se föreställningen ett par gånger. Efter att ha sett filmen och pjäsen i flera omgångar så tätt inpå varandra fick jag aldrig riktigt samma känsla för boken. Vilket är synd, för rätt många händelser är mer komplexa i boken än vad de framställs i både film och pjäs.

Karamazow grön? intressant, har aldrig tänkt så. Mörkt lila kan jag föreställa mig däremot.

Och bilden är väl inte suddig, men du kanske tittade för djupt i glaset på min fest? ;-)

Paperback Lover sa...

Hahaha, ja, jag är nog fortfarande lite dizzy och fuzzy för jag trodde att den första boken var Moment 22 (men den hamnar ändå i samma kategori som Tärningsspelaren) och att den sista var Dostojevskij (men den hamnar ändå i samma kategori som Karamazow) :-D