söndag 18 november 2012

Och det är känslan som räknas


Ibland upplever jag mycket starkt att jag oftare läser böcker av författare som vill skriva om något, än av författare som har haft något som de måste skriva om.

Det är inte förrän man då och då stöter på en bok som tveklöst tillhör den senare kategorin som man inser hur sällsynta de är. Och hur passionerade.


8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Underbart att hitta dem!

Moa sa...

Så sant, så sant. Förresten läser jag Alice Munro för tillfället och tänker ibland på dig.

Eli sa...

Det är nog något jag aldrig direkt tänkt på men ändå märkt, om du förstår vad jag menar. Fint!

Margareta sa...

Ska du inte tala om vilken bok det var ...?

Martin J Sällberg sa...

Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

Deng Weng Andersson sa...

Ja, jag har läst How to exterminate stupidity. Den är verkligen jättebra och jätteviktig! Och jättebillig, bara 149 kronor! http://litenupplaga.se/1198 är en viktig länk!!!

Anonym sa...

Martin som rekommenderar boken ovan har själv skrivit den. Förmodligen ligger han även bakom de två konton som rekommenderar den.

MissMagic sa...

Åh håller verkligen med om det du säger! Stor märkbar skillnad!