måndag 16 maj 2011

Snick snack

Man skulle kunna föreställa sig att twittrande bokbloggare diskuterar böcker. Jag vill minnas att det hänt vid något tillfälle, men oftast pratar de om mat. Eller dryck. (Eller som idag kläder.)

I fredags var det många som förtvivlade utan blogger på twitter och diskuterade chips. "Kan det vara så att de flesta bokälskare älskar vinägerchips, och att nästan ingen föredrar grillchips?" var den frågan vi vände och vred på. Skulle det till och med kunna vara så att man genom att studera de val folk gör vid chipshyllan kan avgöra om det är en bokälskare man har framför sig? Kan det vara genetiskt? Kan chipssmaken vara avgörande för hur mycket av skatteåtebäringen som en person kommer att investera i Knausgårds samlade angrepp på sin uppväxt?

Bokbloggosfären vill ha svar. Bokälskare ombedes därför besvara frågor om sin chipssmak i vänstermenyn här. Enkäten stängs 19 maj klockan 9.

Själv gillar jag endast Sour cream & onion.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland diskuterar vi nagellack också. Och påfallande ofta tv-program, fast då bidrar jag inte till diskussionen alls.

Vixxtoria sa...

Bokstävlarna: En del viftar även med sina vigselringar så man får ont i ögonen av allt bling. De kommer oftast från Finland.

Anonym sa...

Jag är bokbloggare och tycker att vinägerchips är det vidrigaste vidret som finns!

Jag menar, NÅN måste ju förstöra chipsteorin ^_^

Bokbabbel sa...

Vilket fint inlägg, och vilken insats du gör Vixx. Nu tycker jag att det här med bling är lite att ta i, det är ju Bokomaten som har registrerat sitt nya blogg- och Twitter-namn Blingomaten.

Anonym sa...

Men ostbågarna då?? eller är de bortsorterade för att du inte kunde bestämma dig för om det hette bågar eller krokar?

Jag twittrar om kycklingkläckning nu, för variationens skull.

a-lo (the book pond) sa...

Jag äter inte chips så ofta, men när jag blir bjuden blir jag lycklig om det finns vinäger! Det har mindre att göra med att jag läser böcker än att jag har bott i England där jag lärde mig älska det sursalta. De stänker vinäger på sin pommes också för övrigt. Gott gott!

Matilda sa...

Jag tycker bäst om tunna chips (inte tjocka och absolut inte räfflade)! Därför är det så mycket bättre att äta chips i England än i Sverige, där är de tunnare och oftast inte räfflade. Vinäger är gott och sådana utan någon speciell smak men med lite salt är också goda!

mimmimarie sa...

Jag säger bara: Popcorn.

Lotta - hyllan sa...

Jag gillar pepparchips. Och den här sorten vad den nu heter som är smaksatt med havssalt.

Bokomaten sa...

Skyller det faktum att jag just nu sitter med en tom påse Honey Barbecue-chips framför mig på ditt chips-tjatande. Jag som aldrig äter chips annars. eller jo, tortillachips faktiskt. Annars håller jag med a-lo.=) Lite nostalgi över vinägerchipsen är det allt.

Bokomaten sa...

Och det kanske blir något helt oblingit på fingret så småningom så kanske inte ska brand-skydda blingomaten än.=)

Vixxtoria sa...

Bokmalande: Jag tackar för förstörd chipsteori. Just nu ser det ju i alla fall ut som att vinägerchipsälskarna inte är i överväldigande majoritet...

Bokbabbel: Ja, men om nu sanningen ska fram så började jag ju twittra för att kunna följa din bröllopsplanering ;-)

Mariasbokliv: Det här är som sagt en chipsenkät, ingen allmän snacksenkät. I så fall skulle jag haft med nonstop, ostbollar, vindruvor och tyrkisk peber.

A-lo: Surt säger jag. Och räven. Och undrar lite vad brittiska bokälskare väljer.

Matilda: Jag har aldrig funderat över om det är olika smak på räfflade och oräfflade chips. Intressant synpunkt.

Mimmimarie: Popcorn med eller utan smör?

Lotta: Ja, jag har redan (på twitter) fått flera kommentarer om chipssorter som saknas. Paprikachips och tortillas bland annat. Det här får väl helt enkelt ses som en enkät som inkluderar de förmodade topp-kandidaterna.

Bokomaten: Skyll på mig om du mår bättre (själv äter jag visst sour cream & onion IGEN. Obegripligt.)

Och vadå? Ska du gifta dig oblingad? Trodde inte det var tillåtet nuförtiden.

Paperback Lover sa...

Well, nu kanske det är glömt sen länge men jag har ju ända sen min blogg startade haft med "chips" och "sneakers" som kategorier på bloggen, hrrm hrrm. Så nån nyhet var det här då inte för mig, men jag hänger ju inte med i twittervärlden som alla andra, det kanske får bli ändring på det. ;-)
Och då vill jag som chipsexpert (jodå det är jag) bara meddela att det var ena massa tråkiga smaker det fanns att välja på i den är omröstningen. Tacka vet jag Lay's Sensations Mexican Peppers & Cream. Eller OLW Grill & Pepper. Just så.

Men jag ska rösta i omröstningen också bara för att jag gillar omröstningar.

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

jag pratar om min trädgård i en annan blogg...

Martina sa...

Salt & vinegar är i princip den enda chipssorten jag äter utan dipp.

Med dipp äter jag några fler, men aldrig grillchips.

Cecilia sa...

Ja, när det nu inbjuds får en ju tycka till. Sanningen är att jag inte gillar chips. ! Men jag försöker lära mig för att inte hamna i social outcast-facket (pfft!) och tenderar då att välja enkla (och möjligen trista) Ready salted. INTE salt & vinegar trots en handfull år i UK (för att punktera ett par teorier).

Chips jag faktiskt gillar, men som nog inte kvalificerar som chips här (men om du frågar en raw foodare) är grönkålschips. Säljs mig veterligt inte färdiga i Sverige men kan enkelt göras hemma i ugn. Svårigheten är månne att få fatt på grönkål. Varför diskade härifrån? Krispiga men inte på tjockt (relativt) potatisvis utan ultratunna och spröda, och dessutom nära nog nyttiga (huga).

(ps nu länkade jag inte till min spordaisk-patetiska bokblogg men jag har en sån, jag ÄR en sån, promise).

Paperback Lover sa...

Cecilia: nu blir jag nyfiken! Grönkålschips?! Jag har ju gått och blivit LCHF:are och då får man som bekant inte äta chips av någon smak, men alla former av kål är ju mer än välkomna. Kanske du kan länka till din bokblogg (som jag inte kan tänka mig är varken sporadisk eller patetisk) och skriva ett recept på grönkålschips där så skulle jag bli glader.

Vixxtoria sa...

Paperback: Jag är egentligen lite ointresserad av chips, så har inte alls tänkt på din chipskategori. Men du borde absolut twittra. Det behövs uppenbart fler läsande chipsexperter i twittervärlden. Så vad väntar du på?

Martina: Har aldrig fattat det där med dipp. Allt blir äckligare med dipp. Men jag är numera så gammal att jag insett att man inte behöver distansera sig från alla som inte tycker likadant som en själv. Det räcker med att förundras lite ;-)

Cecilia: Tja, röstningen är absolut öppen för alla bokälskare, även de utan blogg. Men håller med paperback om att sporadisk-patetisk bokblogg kan vara intressant. Tyder på gott omdöme att endast sporadiskt blogga patetiskt. Grönkålschips låter lite - eh - nyttigt. De är väl inte direkt diskade härifrån – urvalet av chipssorter i enkäten baseras på de som dök upp i twitterdiskussionen.

Matilda sa...

Jo, de räfflade är ofta tjockare än de oräfflade, och de tappar i krispighet.

Jag gillar också pepparchips, och tycker om att chipspåsarna i England är så små.