fredag 10 december 2010

Veckans pausfågel

Om man inte hinner blogga om böcker som man inte hunnit läsa, så kan man ju i alla fall göra en del avundsjuka. Till exempel på den här fina boken som jag fick i present av en vän för några år sen:


Det är i huvudsak en sammanställning av olika jul- och vinterrelaterade noveller som Lucy Maud Montgomery skrev och publicerade i olika tidsskrifter (hon skrev verkligen för brödfödan!). Men första kapitlet utgörs av den fina skildringen av Annes första jul hos Matthew och Marilla – ni vet då Matthew får Rachel Lynde att sy en grön puffärmsklänning åt Anne!

Här är en innehållsförteckning (och jag tror att man ska kunna se lite bättre om man klickar på bilden):


Själv är jag avundsjuk på dom som hinner läsa. Och sova.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag hade den där boken skulle jag nog ta och sjukskriva mig nu och gå hem och lägga mig i soffan! Hoppas du får någon tid över i helgen!

Vixxtoria sa...

Fullbokhylla: Sjukskrivning!! Är du inte klok! Det är ju för att jag och/eller dottern varit sjuk som jag bland annat har så mycket att göra nu! På mitt jobb hopar sig bara jobbet och blir mer och mer akut om man sjukskriver sig, så det vill man INTE!

Anonym sa...

Gillade omslaget, Du kan ju ställa den med framsidan väl synlig så är julpyntet fixat?

Anonym sa...

Åh jag är grön av avundsjuka. Vilken underbar bok!/Agneta

Hanneles bok-paradis sa...

jag är avundsjuk..

Bokomaten sa...

Ja, otroligt fint omslag också! Anne är verkligen rätt mycket jul för mig av någon anledning också. kanske för att TV-serien nog ofta gick på julen närj ag var liten.

Vixxtoria sa...

Hannele: Bra att du är avundsjuk. Jag är som sagt avundsjuk på alla som hinner läsa. Själv har jag hunnit sova lite de sista dygnen i alla fall.

Bokomaten: Jo, omslaget är rätt fint. Men de flesta av de här novellerna är väl – hrm – ja, kanske inte något som man inte kan överleva utan. Men boken pryder sin plats i bokhyllan!!

Jag minns också alla tv-serierna som de brukade köra i mellandagarna i slutet av 80-talet med Megan Follows som Anne. De var så bra så att man förlät dem att de förändrat historierna till oigenkännlighet här och där.