onsdag 20 januari 2010

Kuckeliku!


Jag måste gå och klippa mig, och jag tror tuppkam passar bäst den här veckan. Jag har fått två stycken fina fina fina bloggutmärkelser av Ingrid och av Lilla O. Tack snälla söta rara ni. Ingrid skriver för att det är så himla roligt att diskutera med henne och för att jag tycker att hon skriver så många intressanta inlägg och funderingar. Jag uppskattar också Vixxtorias flitighet med kommentarer! och Lilla O skriver:
Om böcker som jag hunnit läsa är en udda och definitivt kreativ bokblogg där Vixxtoria skriver typiska ”jagtänktepåengrejinlägg”. Detta är ord som kommer värma mig lääänge!

Genom att acceptera utmärkelsen följer emellertid förpliktelser. Förstås ska man länka tillbaks till utnämningen och tacka i vederbörlig ordning (check!). Därtill ska man berätta sju intressanta fakta om sig själv. Och slutligen skicka vidare till sju andra bloggar, som ska länkas, och föräras kommentarer på bloggarna så att de görs medvetna om denna fina utmärkelse.

Nu är jag inte helt på det klara med om två utmärkelser innebär att man måste dubblera dessa förpliktelser, men så blir det hur som helst inte. Sju och endast sju upplysningar följer således här:

  1. Jag brukar få komplimanger för mina vackra ögon. Det brukar jag utnyttja för diverse prisavdrag. 
  2. Jag är ruskigt bra på att städa riktigt riktigt ordentligt. Men det är en talang som jag av olika skäl (mest utrikespolitiska) helst utövar i hemlighet. 
  3. Jag har skrivit musiken till mer än 200 sånger, men jag är ganska kass på att sjunga. Det ska ni vara glada för. 
  4. Jag är tvungen att använda tre olika språk i mitt dagliga liv. Det är nog därför jag njuter så otroligt av att skriva på svenska i den här bloggen!
  5. Jag är en exceptionellt dålig förlorare. Och så är jag långsint också. Tänk på det innan ni till exempel försöker spela Alfapet med mig. Eller Finns i sjön. 
  6. Jag tycker inte om att resa.  Men jag har motvilligt besökt alla världsdelar utom Sydamerika. Ibland har jag till och med betalt för resorna själv. 
  7. Jag har aldrig klippt mina fingernaglar. (Och där lämnar jag er att närmare fundera över vad detta kan innebära.)
Och så över till utmärkelsen till sju andra bloggar. Det var väldigt, väldigt svårt att bestämma vilka. Till slut tog jag beslutet att skicka den till sju bloggar som av olika anledningar (mest tidsbrist) inte fick några digitala julklappar av mig.

Bokblommas fina blogg, där jag alltid tycker att det är så trevligt att titta in, mycket för att Linnea läser så många bra böcker (hrm, det vill säga en massa böcker som jag redan har läst och tycker om), så att man alltid kan påbörja en diskussion. Det borgar ju på sätt och vis också för att de böcker som jag inte läst skulle kunna vara bra.

Klotho som är tillbaks på Ett eget rum, och äääääntligen bloggar igen. Klotho får utmärkelsen inte bara för sin fina blogg, utan för att hon var den allra första som kom till min blogg och kommenterade och diskuterade när den var nästan ny. Så alla som tycker jag borde ha slutat blogga kan klaga i kommentarsfältet hos Klotho.

Läsdagboken för att det alltid känns som om jag hälsar på i ett av mina favoritland, England, när jag tittar in där. Och i höstas kunde jag simultant dessutom besöka mitt andra älsklingsland Italien samtidigt. Och läsa om böcker. Ett kinderägg helt enkelt.

Milkbartoilet som har det mest mystiska bloggnamnet (var kommer det ifrån, egentligen?). Johanna skriver fantastiskt intressant, fördjupat och oväntat framför allt om barnlitteratur!

Lazy's Library är en finfin källa till lite lagom uppdatering och inspiration på fantasy-området, en genre jag själv läser alldeles för lite av. När jag ska sätta igång min egen uppdatering på området (2011 kanske?) är det här jag ska börja botanisera. Sen blev jag otroligt förtjust i sommarprojektet att sortera böckerna efter förstameningar. Och tackar gärna en gång för mycket än en gång för lite för postningen till det här inlägget, som övertygade mig om att det var dags att läsa Safran Foers bok.

We tell ourselves stories in order to live har nog det allra vackraste namnet i bokbloggsvärlden. Hit skickar jag en utmärkelse för långa långa välskrivna inlägg om hur litteraturen verkligen tillåtits krypa under huden på Kajsa.

Helena på Fiktiviteter har drivit en välskriven allround-bokblogg, men siktar under år 2010 in sig på att också skriva om livet som både arbetslös och doktorand. Jag skickar en utmärkelse som uppmuntran och i förhoppning om att också dessa ämnen behandlas välskrivet. Och blandas med böcker så mycket som möjligt.  

12 kommentarer:

Spectatia sa...

Välförtjänt utmärkelse! Och istället för att fråga vilka sånger (punkt 3) och vilka språk (punkt 4), som jag egentligen undrar, gissar jag på punkt 7 på att du har filat dem istället. För du skulle aldrig ha kunnat blogga så mycket om du tävlade om världsrekordet i långa fingernaglar...

Vixxtoria sa...

Spectatia: Det fanns visst bara inlindade frågor i ditt inlägg, och inget jag behöver besvara, eller hur? Men nagelgissningen var fel, det var den.

snowflake sa...

jag gissar att du biter på naglarna av frustration när du förlorat i Alfapet. Jag är beredd att testa den teorin. Nämn en tid och en plats!

Vixxtoria sa...

Snow: Tänk, det där med Alfapet skrev jag bara för att kolla om du hängde med! Tror du inte att jag har uppfattat dina hintar under de senaste månaderna, kanske? Faktum är att jag på grund av bland annat att jag är en dålig förlorare inte är så bra på Alfapet som jag skulle vilja vara (det är ingen jag känner irl som skulle komma på tanken att spela med mig, efter något som vi skulle kunna benämna midsommarincidenten). Men jag lovar att meddela dig tid och plats så snart jag får till en ostörd kväll. Fast jag varnar dig - jag kan komma att skriva elaka kommentarer på din blogg i flera år efter ett förlorat parti.

Det där med nagelbitning var inte så dumt gissat, förresten. Kan tillämpas i diverse frustreande situationer

snowflake sa...

Haha, det gör inget om du vinner. Jag har inget emot att förlora, på allvar!, så länge det är en rolig match. Vad jag verkligen avskyr är såna där snålspelare som sitter och fislägger för att de är så oroliga för att göra minsta lilla upplägg... usch.

Vixxtoria sa...

Så strategisk är inte jag (= i så många led tycker jag det är tråkigt att tänka), men det påminner mig om min bror som alltid var så rädd för att förlora sin dam när vi spelade schack att man kunde matta honom hur lätt som helst om man bara lärde sig att han snarare skulle försvara damen än kungen. Den där ridderligheten försvann dock när han blev vuxen.

lazy sa...

Tackar! :) Jag hinner inte vara tillnärmelsevis så bloggsocial (vi behöver ett nytt ord. bloggial?) som jag skulle vilja vara, men jag hoppas kunna möta förpliktelserna utmärkelsen innebär!

läsdagboken, camilla sa...

gratulerar till utmärkelsen - och tackar, tackar för nomineringen!

ang. förpliktelser och fakta var det särskilt träffande för mig att läsa punkt nr 4

Vixxtoria sa...

Lazy: "Bloggial" - jag gillar det ordet! Mycket användbar beteckning för aktiviteten att ta sin (dagliga) bloggrunda och ge kommentarer.

Camilla: Varsågod igen. Och jo, språkklyvningen kan ju vara både en gåva och en förbannelse...

Klotho sa...

Tack för den fina utmärkelsen. Ska genast (i helgen förhoppningsvis) ta itu med att besvara den och skicka vidare.

Linnea sa...

Jag känner mig hedrad att bli utnämnd av dig. :) Tack! Det kommer bli lite svårt att hitta 7 nya bloggar att skicka vidare till, men jag ska göra ett försök! :)

Johanna sa...

Alldeles för sent kommer jag här för att säga: Tack! Otroligt hedrande. Jag älskar att vara mystisk och oväntad.