torsdag 8 juli 2010

Ett annat liv

Här i bloggen försöker jag ju ge sken av att vara en sån där mamma som skaffat barn bara för att hon ska ha en ursäkt att ohämmat shoppa loss på barnböcker. 

Men nu ska jag avslöja någonting. Jag ville inte ha barn på grund av tickande biologiska klockor eller för att jag ändå var tvungen att passera barnboksavdelningen när jag skulle ta en genväg genom bokhandeln. Nej, jag ville bli förälder för att kunna besöka nöjesparker utan att folk tittade konstigt på mig. Jag tror jag tycker mer om berg-och-dal-banor med spunnet socker än vilken bok som helst faktiskt. 

Fast det bästa är väl om man kan kombinera sina intressen. 

(Gissa vart jag åker på semestern.)

P.S. Jag har tänkt att det ska kunna bli nån slags semesterbloggning men kommentarer här och annorstädes blir det nog mer sparsmakat med. Ungefär detsamma gäller bokurvalet som får följa med, för tydligen "är det bäst" om bilens servicebok finns i bilen. Hrmpff!

7 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Haha... tivoli? Min semesterbloggning blir ungefär det samma.. tiden är knapp så något inlägg någon gång då och då blir det, men det är knappt dte hinns med nu när jag jobbar extra och då blir tiden att läsa andra bloggar ännu mindre.. Känner emellanåt hur det knyter sig över alla missade härliga diskussioner.:)

Lilla O sa...

Välkommen till Göteborg annars. Brukar ta med mig eleverna till Liseberg ibland för att kunna åka Balder och Kanonen och annat som mina barn är för små för.

Bokbabbel sa...

Hur kan man prioritera en servicebok framom bra böcker? Oförståeligt!

Usch, jag vågar/vill inte åka i några manicker alls, om och när jag får barn så får min orädda mamma ta med sig barnbarnen till nöjesfältet! :P

MariaH sa...

Ni får skaffa större bil!
Jag har inte barn för att gå på tivoli - dom är mitt alibi för att få gå på djurparker.

Anonym sa...

Man skaffar små barn för ofta orkar sådana inte äta upp all mat - och få fick jag chans att få äta deras mat också.
Samt sill, starka ostar, oliver, cheesecake och annat som de (men inte mammajag) tycker smakade konstigt.
Sedan är det kul att ha barn för då får man läsa om böcker hur många gånger som helst. Extra kul blir det när barnen blir så där fyra, nio år för då får man starta hemliga klubbar och detektivbyråer tillsammans och delta i konstiga tävlingar.
När mina barn hade tröttnat på TureSventon-livet och stal mina svarta oliver och blev strateg och professor, då skaffade jag barnbarn. I helgen gav det mig silvermedalj i ädel tävling!

lena k e
(varm beundrare av T.Sventon, K. Blomkvist samt Eva-Lotta)

AnnCharlott sa...

Det där med att ha barn som alibi för diverse roliga (och av somliga ansedda som barnsliga) aktiviteter förstår jag. Har inga egna men lånar brorsans barn, och det som är bra med det är att man kan lämna tillbaks dem sen när det roliga är slut :)

Vixxtoria sa...

bokomaten: Vad lokalpatriotiskt med Tivoli! Självklart blir det ett besök där också under sommaren, men det är väl inte så litterärt, om vi ska vara ärliga?

Och jobbar du hela sommaren? Ingen semester alls?
Men bloggdiskussionerna går väl knappast så höga en sån här varm juli (skyndar iväg för att läsa alla bloggar jag inte hunnit med de sista veckorna).

Lilla O: Lisebergsbesök är OCKSÅ inplanerat! Självklart. Balder kan jag tyvärr inte åka längre, jag fick riktig verklig dödsångest sist jag testade, men Lisebergsbanan går fortfarande bra. Och Kållerado. Jag tar också alltid med mig några äldre barn som vill åka, eftersom både dottern och sambon är riktiga fegisar. Ja, och dottern är lite för liten också, det är sant.

Bokbabbel: Jag förstår inte heller varför serviceboken var så viktig. Men jag vill gärna ha till protokollet att det inte var min sambo eller så som tyckte vi skulle ha med den, utan min far som råkade vara på besök just när vi semesterpackade. Sambon är tack och lov lika ointresserad och okunnig vad gäller bilar som jag.

MariaH: Jag räknar in djurparker här också. Jag besöker minst en djurpark per månad (nästan i alla fall. 10 besök per år är det i alla fall säkert!).

Lena: Jag gillar det där med maten, men problemet är ju att man förutom de goda ostarna och oliverna måste fixa pannkakor, korv och köttbullar, och det tar så mycket lästid att ordna med dubbla maträtter att man till slut själv sitter där och käkar köttbullar varenda dag i alla fall.

Men hemliga klubbar ser jag fram emot!

AnnCharlott: Ja, att låna andras barn är perfekt. Det gjorde jag i många år innan jag fick ett eget. Ett mycket bra tips! :-)